Культура

З початку війни у Житомирі провели майже 200 культурних заходів: майстеркласи, виставки, експрес-курси

12 November 2022, 15:05

У період воєнного стану в Житомирі відбулося 170 культурних заходів, до яких долучалися понад 20 тисяч житомирян, гості міста та переселенці.

Про це 11 листопада повідомила Житомирська міська рада.

«170 культурних заходів у період воєнного стану. Понад 20 тисяч житомирян, гостей міста та внутрішньо переміщених осіб долучилися до ініціатив управління культури міської ради. Більше 200 різноманітних майстеркласів для дітей, презентація книги для малечі з авторкою Ларисою Ніцой, благодійні виставки талановитих маленьких художників та міжнародні виставки відомих митців», - йдеться в повідомленні.

Влітку комунальний заклад «Міські публічні бібліотеки» Житомирської міської ради виграв грант Міністерства соціальної політики України на реалізацію проєкту «Денний табір емоційного відновлення для дітей-переселенців». Також при музичних школах та Палаці культури впродовж липня-серпня працювали групи культурно-мистецького відпочинку для дітей з денним перебуванням.

У міськраді зазначають, що управління культури охопило всі категорії суспільства, які потребують емоційної підтримки.

Так, у Житомирі 1 липня відкрили «БА-ДІ CLUB» - сучасний клуб для бабусь та дідусів, де вони можуть омолодитися душею.

Крім того, організовували експрес-курси з вдосконалення рідної мови для людей різного віку.

Зокрема, 7 листопада розпочався експрес-курс «Щоденна українська» для внутрішньо переміщених осіб, а з 5 листопада у Житомирі в Домі української культури стартував безкоштовний експрес-курс «Прокачай українську». Заняття проходять щопонеділка та щочетверга дистанційно у вечірній час – о 17: 30 год. Їх проводять висококваліфіковані фахівчині з української мови та літератури. Триватимуть вони до 30 листопада.

Також проводили і заходи для дітей. Наприклад, 9 жовтня у центрі міста влаштували «Hobby day» для дітей ВПО: презентували близько двох десятків закладів, гуртків та секцій, аби переселенці могли знайти заняття для своєї малечі. А на початку серпня 2022 року для дітей ВПО та дітей загиблих учасників АТО/ООС організували благодійний захід «Щасливе дитинство України».

У міськраді додають, що було і десятки виступів зіркових артистів для підтримки військовослужбовців.

Вперше було проведено благодійний аукціон «Україна очима дітей», завдяки якому було зібрано на сьогодні 145 565 грн на потреби нашим воїнам.

Нагадаємо, 7 вересня 2022 року Житомир.info з’ясовував, чи дозволені в Житомирі масові заходи та зібрання в умовах воєнного стану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: захід дитина масовий захід культурний захід управління культури 
Матеріали по темі