Місто

​«Прокачай українську»: у Житомирі організували безкоштовні курси з вивчення української мови

8 November 2021, 17:20

У Житомирі з 9 листопада в Домі української культури стартує безкоштовний експрес-курс «Прокачай українську». За словами начальниці управління культури Житомирської міської ради Ілони Колодій, заняття будуть інформативні та цікаві, житомиряни зможуть вдосконалити свої знання з ділового мовлення та вивчити правила нового правопису.

«Експрес курс «Прокачай українську» проходить вже другий рік поспіль, започаткований він до всесвітнього Дня української культури та до Дня української мови та писемності. Навчатися будуть всі, хто хоче вдосконалити свій рівень знань з української мови. В минулому році курс проходив в режимі онлайн, цього року все буде в стаціонарному режимі. Заняття проходитимуть щочетверга та щовівторка о 17:30, триватимуть одну годину, заняття будуть цікаві та інформативні, а найголовніше безкоштовно. Курс розрахований на вісім занять з ділового мовлення та нововведення в сучасному правописі. Заняття проходитимуть з дотриманням карантинних обмежень. Курс розрахований на один місяць для дорослих, хто вже володіє державною мовою і хоче вдосконалити свої знання. Група вже набрана, записалося 37 людей. Ми чекаємо на учасників, ми відкриті, можливо ми другий курс організуємо, якщо буде багато бажаючих», — розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.


Такий безкоштовний курс у Житомирі наразі проходить лише раз на рік. А от той, хто хоче вивчити українську мову чи вдосконалити свої знання, можуть знайти в інтернеті відповідні пропозиції, але здебільшого це заняття з репетитором, а от щодо центрів, які пропонують пройти курс, нам вдалося знайти у Житомирі лише один. «Прокачати» українську мову пропонує громадська організація Товариство «Знання», що знаходиться на вулиці Михайлівська, 17. Там проводять, як індивідуальні, так і групові заняття. Тривалість курсу 50 годин, а вартість за годину коливається в межах від 120 до 200 грн, все залежить від тривалості заняття та кількості учасників.

Нагадаємо, у 2013 році в Житомирі проходили безкоштовні курси з вивчення української мови, які організували народні депутати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: українська мова курси  
Матеріали по темі