Місто

Заступник мера запевняє, що з самого ранку комунальники прибирають Житомир від снігу та посипають дороги спецсумішшю

7 December 2022, 11:45

Від ранку 7 грудня у Житомирі сніжить. Через інтенсивні опади ускладнено рух на дорогах міста. Втім, комунальники працюють з удосвіта, розповідає заступник Житомирського міського голови, зазначаючи, що в розчищенні міста нині задіяно більше 20 одиниць техніки.

«Якщо говорити про всю протяжність доріг, у нас 180 км, тому одночасно пересипати усе місто, коли у нас сьогодні з 4-ї ранку почались інтенсивні опади, – це дуже складно. У нас в нічну зміну 8 одиниць техніки на дорогах, зараз 9 одиниць працює на дорогах. Це трактори і посипальна техніка. Зараз іде процес тільки посипання, тому що при такій кількості снігу про згрібання ще не йдеться, є технологічний процес, щоб розмішалась піщано-сольова суміш. Тому зараз інтенсивно посипається. На тротуарах міста зараз працює приблизно 13 одиниць техніки і працівники комунальних підприємств, і керуючі компанії, які обслуговують місто», – коментує заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Разом із тим, заступник мера додає: ведуться посипальні роботи і на мостах міста. Зокрема і Бердичівському.

«Міст був посипаний о 5-й годині ранку, повторно пересипався до 9-ї години. Випадок був з однією вантажівкою, яка спускалась вниз. Зараз там її немає, вона піднялась без проблем. На 8-у годину міст рухався, і зараз теж», – додає заступник мера.

Врешті, аби уникнути подібних ситуацій та не стати учасником ДТП, водіїв закликають зважати на погодні умови, дотримуватись правил дорожнього руху, швидкісного режиму та дистанції.

Зауважимо, що, за інформацією пресслужби патрульної поліції, станом на 10-у годину ранку обмежень у русі транспорту в місті Житомирі та на території обслуговування немає.

Нагадаємо, у ніч на 7 грудня у Житомирі та області випав сніг. Опади ускладнили пересування автошляхами. Зокрема, у Житомирі труднощі виникли на Бердичівському мосту.

Як повідомляв Житомир.info, після снігопаду 21 листопада 2022 року в Житомирі також були труднощі з проїздом на мостах. Так, на виїзді з міста в напрямку Бердичева утворився справжній транспортний колапс. А на Чуднівському мосту цього дня сталася масштабна ДТП, рух транспорту був ускладнений.

Увечері 21 листопада у зв’язку зі складними погодними умовами крупногабаритному транспорту тимчасово заборонили в’їжджати у Житомир. Обмеження руху транспорту запровадили і на трасах Київ – Чоп та Київ – Ковель – Ягодин. Рух вантажного транспорту був відновлений близько півночі цього ж дня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг снігопад погода негода транспорт міст Бердичівський міст Шевчук піскосуміш  
Матеріали по темі