Суспільство

Студентка житомирського коледжу зі складу збірної України здобула золото Кубка світу з боротьби

13 December 2022, 11:20

В американському місті Коралвілі цими вихідними відбувся Кубок світу з боротьби, в якому спортсменка з Житомирської області здобула золото.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА.

«Провідна спортсменка Житомирської обласної школи спортивної майстерності – Ірина Бондар у ваговій категорії 59 кг, в складі національної збірної команди України – виборола золото для України. У фінальному раунді українки змагалися з команду Китаю та отримали перемогу з рахунком 6:4. На шляху до перемоги українки перемогли найсильніші команди світу з Монголії та Японії», - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що у Міністерстві молоді та спорту наголошують, що українські борчині вперше в історії здобули Кубок світу.

«Змагання командного Кубка світу з боротьби проходили в американському Коралвілі. На шляху до перемоги наша команда під керівництвом Андрія Стадника здолала найсильніші збірні світу — Монголії, Японії та Китаю. Володарками Кубка світу у складі збірної України стали: Оксана Лівач (50 кг), Альбіна Рілля (53 кг), Аліна Грушина (55 кг), Юлія Ткач-Остапчук (57 кг), Ірина Бондар (59 кг), Ірина Коляденко (62 кг), Катерина Зелених (65 кг), Тетяна Сова-Ріжко (68 кг), Алла Белінська (72 кг), Анастасія Осняч-Шустова (76 кг). Український борець вільного стилю Олександр Хоцянівський (125 кг) піднявся на третю сходинку п`єдесталу Кубка світу у складі збірної світу», - зазначають у міністерстві.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2022 року спортсменка з Житомирської області здобула золото у міжнародних змаганнях зі спортивних танців на візках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: змагання спорт боротьба Кубок світу Бондар 
Матеріали по темі