Події

Житомирські поліцейські приїхали на виклик про домашнє насильство і виявили п’ятьох малолітніх дітей, яких мати вигнала з дому

20 December 2022, 14:57

Під час опрацювання виклику про домашнє насильство поліцейські Житомирського райуправління виявили п’ятьох дітей, яких нетвереза матір вигнала на вулицю. Дітлахи були легко одягнені та безпорадні, а горе-матір пішла з квартири ще до приїзду поліцейських, залишивши там безлад та відчинені двері. Нині малечу вилучено, їх долю вирішуватимуть відповідні соціальні служби.

Про це 20 грудня з повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Про дітей до поліції повідомила сусідка, яка виявила їх біля під’їзду будинку у легкому одязі. Найстарший з п'ятьох, 8-річний хлопчик, тримаючи на руках свою найменшу 9-місячну сестричку, розповів, що матір сварилася на них, штовхала, а після цього вигнала з квартири. Поліцейські сектору протидії домашньому насильству Житомирського РУП, які прибули за викликом, 31-річну матір дітей у помешканні не виявили. Жінка пішла з квартири, не зачинивши двері та залишивши всередині безлад. Від малечі поліцейські дізналися, що їх матір останнім часом зловживає алкоголем. Під час одного з таких застіль вона і вигнала дітей», - йдеться у повідомленні.

Також було з’ясовано, що жінка виховує малечу самостійно, родина вже певний час перебувала під контролем соціальних служб. За інші правопорушення вона раніше притягувалася до адміністративної відповідальності, однак ситуацію недогляду за дітьми з її боку і поліцейські, і соціальні працівники зафіксували вперше.

Зважаючи на обставини, було прийнято рішення про вилучення дітей з родини. Поліцейські та мешканці будинку разом знайшли теплий одяг та взуття для малечі, також інспектори потурбувались про спеціальне харчування наймолодшій дитині. Нині усі дітки у лікарні під наглядом медиків. До цієї пори матір до них так і не з’явилась. Вочевидь, контакту і спілкування з правоохоронцями і представниками соцслужб вона всіляко намагається уникнути. Тож тривають заходи зі встановлення місцеперебування жінки.

Їй однозначно загрожує відповідальність за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. А представники соціальних служб ініціювали розгляд питання доцільності подальшого перебування дітлахів у такій родині.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2022 року в одному з сіл Стриївської громади Житомирської області люди побачили на вулиці нетверезу молоду жінку з немовлям на руках, яка постійно падала: викликали поліцейських, які разом із соцпрацівниками вилучили 11-місячну дитину з сім’ї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція батьківський обов’язок  недогляд  дитина  мати діти   
Матеріали по темі