Події

Під час розмінування території Херсонщини на міні підірвалися та загинули троє житомирських рятувальників

24 December 2022, 22:10

Сьогодні, 24 грудня, під час розмінування території Херсонщини підірвалися на ворожій міні та загинули троє рятувальників Житомирської області.

Про це 24 грудня близько 22 години повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Невимовний пекучий біль втрати сьогодні відчуває уся пожежно-рятувальна родина Житомирщини - 24 грудня під час розмінування території Херсонщини підірвалися на ворожій міні та ЗАГИНУЛИ троє наших побратимів», - йдеться в повідомленні.

Прапорщик служби цивільного захисту СЕРГІЙ КУРІННИЙ, водій-сапер групи піротехнічних робіт;

Молодший сержант служби цивільного захисту ДМИТРО КРАСНОЩОКОВ, водій автотранспортного відділення.

По дорозі до лікарні від отриманих травм помер фельдшер-рятувальник сержант служби цивільного захисту ОЛЕКСІЙ СИЧ.

«Усі троє - самовіддано служили в аварійно-рятувальному загоні спецпризначення ГУ ДСНС України у Житомирській області та виконували завдання з розмінування звільнених від ворога територій Херсонщини. Глибоко співчуваємо сім'ям, рідним та близьким наших бойових друзів... Через ворожу міну без батьків залишилися доньки Сергія та Дмитра», - коментують у ГУ ДСНС.

Прощання із загиблими та поховання орієнтовно відбудуться 27 грудня у Житомирі.

Нагадаємо, удень 7 грудня в Олевській громаді Житомирській області на дорозі між селами підірвався мікроавтобус, в якому рухались місцеві чоловік і жінка. Подружжя загинуло, сиротами залишилися восьмеро дітей.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня 2022 року в Народицькому спецлісгоспі автомобіль лісової охорони наїхав на міну, загинув 41-річний єгер. За інформацією поліції, внаслідок події також травмувався 46-річний пасажир автомобіля лісової охорони.

14 липня 2022 року стало відомо, що на території Народицької громади на міні підірвались лісівники: двоє людей загинули, є травмовані. Згодом в поліції розповіли подробиці події: на лісовій дорозі неподалік с. Залісся автомобіль «УАЗ-452» з працівниками місцевого лісгоспу наїхав на вибуховий пристрій, в результаті вибуху загинув водій транспортного засобу, 22-річний житель с. Нової Радчі та майстер лісу, 50-річний житель с. Залісся, ще шестеро пасажирів, усі жителі Народицької громади віком від 25 до 45 років, з травмами різного ступеню тяжкості були ушпиталені. 25 липня з’явилася інформація, що кількість загиблих внаслідок підриву автомобіля збільшилася: у лікарні від травм та опіків помер майстер лісу державного підприємства «Народицький спецлісгосп».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міна розмінування ДСНС рятувальник 
Матеріали по темі