Події

Офіційна інформація щодо авіакатастрофи у Броварах: загинуло керівництво МВС, серед 15 жертв – троє дітей

18 January 2023, 11:56

Вранці 18 січня у Броварах Київської області поблизу дитячого садка впав гвинтокрил, виникла пожежа. Є загиблі, серед них – діти.

Офіційну інформацію щодо події об 11:23 год. 18 січня надала пресслужба ДСНС України.

«18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у чотирнадцятиповерховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 – ліквідовано», – йдеться у повідомленні.

На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члени екіпажу ДСНС.

Внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11 годину загинуло 15 людей, з них 3 дитини.

Травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки. На місці події працюють психологи ДСНС.

Додатково від ДСНС: вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. На місці надзвичайної ситуації працює Мобільна оперативна група апарату ДСНС.

Раніше, через півтори години після авіакатастрофи, о 10:03 год., Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня 2020 року поблизу міста Чугуїв Харківської області на відстані близько 2 км до військового аеропорту впав літак Ан-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загорянням. На борту літака було 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. Вижив лише один курсант. Серед загиблих курсантів були двоє юнаків з Житомирської області: 19-річний Богдан Матвійчук з Новограда-Волинського (з кінця 2022 року – Звягель) та 21-річний Дмитро Студінський з Озерного.

28 вересня 2020 року в Озерненській гімназії вшанували пам'ять її випускника Дмитра Студінського, який вчився на штурмана в Харківському національному університеті Повітряних сил і загинув в авіакатастрофі.

6 жовтня 2020 року в Новограді-Волинському (з кінця 2022 року – Звягель) готувалися зустрічати тіло Богдана Матвійчука, загиблого в авіакатастрофі під Чугуєвим. Прощання з юнаком відбулося наступного дня, 7 жовтня. Також 6 жовтня до рідного селища Озерне Житомирської області доправили тіло загиблого курсанта Дмитра Студінського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бровари гелікоптер гвинтокрил вертоліт авіакатастрофа пожежа ДСНС Київська область  
Матеріали по темі