Місто

Під час нічного рейду у Житомирі поліція виявила порушників комендантської години та неповнолітнього з пивом у розважальному закладі

30 January 2023, 14:24

Цими вихідними правоохоронці провели чергову перевірку жителів Житомира та тутешніх розважальних закладів на дотримання комендантської години. Цього разу в полі зору поліціянтів опинилися близько десятка барів та ресторанів міста. Жоден із них, за даними правоохоронців, не працював опісля 24-ї, однак без порушень не обійшлося. В одному з закладів рейдувальники виявили неповнолітнього, який розпивав спиртне.

«По місту Житомиру було перевірено до десятка розважальних закладів. Вісім з них вже перевірялися після настання комендантської години. Жоден із закладів не працював. В один із закладів поліцейські зайшли до 23-ї години. Там виявили підлітка, який вживав пиво, відповідно були складені матеріали і відносно його батьків, була проведена відповідна робота про те, що необхідно у такий пізній час знати, де перебуває неповнолітня дитина і чим займається», - розповідає речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

Не минулося і без порушників-перехожих, які під час настання комендантської години, розгулювали містом.

«Це були перехожі, чоловіки, хтось повертався з роботи, хтось у нетверезому стані повертався додому. З усіма були проведені відповідні бесіди і ще раз пояснено, що після 24-ї години на вулицях міста категорично заборонено перебувати», - каже Алла Ващенко.

Втім бесідами відбуваються далеко не всі.

«Упродовж січня близько 300 протоколів було складено за ст. 173 - це дрібне хуліганство і 11 протоколів за ст. 178 - це поява або розпиття спиртних напоїв у публічних місцях, або поява у нетверезому вигляді у публічних місцях. Тобто, в залежності від ситуації вживаються і відповідні заходи реагування», - коментує речниця ГУНП в Житомирській області.

Зрештою, такі щотижневі перевірки, - ділиться речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко, дають свої результати. Принаймні, якщо говорити про розважальні заклади.

«Якщо на початковому етапі заклади дозволяли собі порушувати комендантську годину, то зараз з кожним таким рейдом ми фіксуємо, що вони дослухаються до наших порад і порушників уже або менше, або взагалі немає».

Нагадаємо, у ніч на 9 грудня 2022 року в двох порушників комендантської години житомирські патрульні виявили холодну зброю.

Як у Житомирській області суди карають порушників комендантської години читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комендантська година порушник неповнолітній рейд поліція заклад розважальний заклад 
Матеріали по темі