Місто

У Житомирі підписали партнерську угоду з німецьким містом Дортмундом

24 February 2023, 09:53

У Житомирі 23 лютого на сесії міськради депутати проголосували за партнерство з німецьким містом Дортмундом, а ближче до вечора мери обох міст підписали угоду, яка передбачає співпрацю у різних сферах.

Про це повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Договір про солідарне партнерство з Дортмундом підписано! Сьогодні під час сесії міської ради депутати проголосували за партнерство з одним з найбільших німецьких міст. Щойно міський голова Сергій Сухомлин та лорд-мер Дортмунда Томас Вестфаль засвідчили угоду своїми підписами», - йдеться в повідомленні.

Мер Житомира переконаний, що місто-партнер сприятиме відбудові нашої країни.

«Ми прожили складний рік: з втратами, болем, руйнуваннями… Але у нас немає іншого вибору, ніж Перемогти! І після цього на нас чекає тривалий період відбудови. Я переконаний, Німеччина та Дортмунд, зокрема, допоможуть нам у цьому нелегкому завданні», — Сергій Сухомлин.

Лорд-мер Дортмунда пригадав початок повномасштабного вторгнення. Каже, тоді спонтанно на площі міста зібралося до 4 тисяч людей із закликами до росії — припинити війну. 9 лютого цього року місто Дортмунд вже проголосувало за солідарне партнерство з Житомиром.

«Я вдячний кожному, хто долучився до цієї роботи і доклав значних зусиль, аби Дортмунд та Житомир мав договір про партнерство. Відсьогодні окрім улюбленої команди «Полісся» у нас з’явилася ще одна «Боруссія Дортмунд», — сказав під час онлайн зустрічі Віктор Клімінський.

Угода про солідарне партнерство передбачає співпрацю у сфері інноваційних технологій, кібербезпеки, підтримки молоді, організації у Дортмунді таборів відпочинку для дітей Житомира, співпраці між медичними клініками та університетами.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2023 року на Facebook-сторінці Stadt Dortmund, посилаючись на інтерв’ю з мером Дортмунда Westphal Thomas інформували, що німецьке місто Дортмунд має стати побратимом Житомира. 23 лютого 2023 року на засіданні 25-ї сесії у міськраді проголосували за підписання договору про солідарне партнерство Житомира з німецьким містом Дортмундом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Німеччина договір угода партнерство Дортмунд Сухомлин Клімінський 
Матеріали по темі