Суспільство

Житомирянка скаржиться в прокуратуру про корупцію в ТСЦ: її автомобіль незаконно переоформили на колишнього чоловіка і віддали йому

24 February 2023, 16:39

У Житомирі 29 грудня 2022 року під час патрулювання міста на вулиці Вітрука правоохоронці виявили автомобіль SsangYong, який знаходиться в розшуку.

Про це в день виявлення автомобіля повідомила патрульна поліція.

«Патрульні зупинили транспортний засіб та під час перевірки встановили, що він перебуває в розшуку у зв'язку з незаконним заволодінням. Для фіксації події та подальшої правової кваліфікації патрульні викликали на місце слідчих Житомирського районного управління поліції», - йшлося у повідомленні.

Логічно, що після вилучення автомобіля його мали б повернути власнику. Але кілька днів тому до редакції Житомир.info звернулася власниця автівки житомирянка Тетяна, яка розповіла, що не може користуватися своїм автомобілем, бо право власності на нього 20 січня 2023 року оформили на її колишнього чоловіка. При цьому в сервісному центрі визнали, що в діях адміністратора ТСЦ, який робив це оформлення, «вбачаються ознаки порушення вимог Порядку державної реєстрації (перереєстрації) автомобілів» та ініціювали відкриття дисциплінарного провадження стосовно цього адміністратора, але автомобіль власниці повернути не можуть.


Більш того, 10 лютого працівники поліції повідомили Тетяні, що вона має терміново повернути автомобіль колишньому чоловіку, бо він є законним власником. Після цього 21 лютого жінка направила скаргу в прокуратуру з проханням розібратися і ситуації, яка може свідчити про корупційні дії, і скасувати незаконну реєстрацію автомобіля на її колишнього чоловіка.



У скарзі, копія якої є у розпорядженні редакції, зазначається, що автомобіль SsangYong 2012 р.в. за рішенням суду про поділ майна при розлученні подружжя мав залишитися чоловікові, який повинен був виплатити колишній дружині 50% вартості автомобіля 225 тис. 404 грн, але станом на 16 січня 2023 року сплатив менш ніж 2,5 тисячі – несплачена сума становить 222 тис. 966,52 грн. Крім того, за підробленим договором купівлі-продажу чоловік в листопаді 2016 року переоформив автомобіль на свою матір, але в травні 2018 року ця реєстрація була скасована, а рішенням суду від 25 жовтня 2018 року договір купівлі-продажу визнано недійсним. Регіональний сервісний центр в Житомирській області листом від 2 серпня 2022 року підтвердив, що Тетяна є власницею автомобіля SsangYong.


Як повідомляв Житомир.info, 4 січня 2022 року у Коростені чоловік прийшов зареєструвати автомобіль Volkswagen Sharan, а виявилось, що транспортний засіб розшукує «Інтерпол». В листопаді 2022 року киянин в житомирському сервісному центру МВС хотів зареєструвати автомобіль, а виявилося, що ідентифікаційний номер кузова був змінений, а сама машина вже 10 років була у розшуку на Донеччині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сервісний центр автомобіль реєстрація розшук РСЦ прокуратура скарга 
Матеріали по темі