Події

Двоє студентів коледжу, які розкладали наркотики в Житомирі біля «голови Чацького», щиро розкаялися і отримали домашній арешт

24 February 2023, 18:04

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури, на підставі здобутих доказів, двом місцевим жителям повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Про це 24 лютого повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідство встановило, що незаконним «бізнесом» займалися двоє 19-річних студентів одного з житомирських коледжів, до того ж сусіди по будинку. Парубки у соцмережі дізнавалися інформацію про розташування оптових пакетів із психотропними речовинами, які потім «в асортименті» розкладали у різних місцях. Цього разу оптовий пакет із понад 40 розфасованими дозами підозрювані «здобули» у дворі одного з житлових будинків, майже у центрі міста. І навіть половину «товару» встигли розкласти на березі річки Тетерева, у зоні славнозвісної Голови Чацького та на околиці міста, у районі Богунії. За кожну «реалізовану» закладку з амфетаміном сподівалися отримати до 100 грн прибутку. Однак студентський «дует» 20.02.2023, буквально на місці злочину, викрили правоохоронці. Закладки з таємних місць, а також два десятки згортків з амфетаміном та кристалічною речовиною, ймовірно, особливо небезпечним психотропом «PVP», які були безпосередньо у фігурантів справи, вилучено та передано для експертизи», - йдеться у повідомленні.

З врахуванням щирого каяття у скоєному та співпраці з правоохоронцями, обом обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводить Житомирське райуправління поліції. Оперативний супровід - Управління боротьби з наркозлочинністю в області ДБН Нацполіції України.

Нагадаємо, у Житомирі 20 лютого поліцейські регіонального Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ спільно з працівниками Житомирського райуправління затримали житомирян, віком 18 та 19 років, просто під час здійснення закладок, за цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків сягає близько 80 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2023 року в мікрорайоні Богунії в Житомирі оперативники помітили підозрілу жінку, виявилося, що це 39-річна жителька Київщини, яка робила «закладки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики студент наркотик прокуратура закладка амфетамін домашній арешт 
Матеріали по темі