Місто

Психологічна і соцдопомога та місце для дозвілля: у Житомирі відкрили «безпечний простір» для жінок та дівчат

25 February 2023, 15:42

«Вільна»: у Житомирі на вулиці Київська, 19/2 відкрили безпечний простір для жінок та дівчат.

Про це 24 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Під час війни жінки та дівчата по всій країні стали ще більше вразливими до проявів гендерно зумовленого насильства і часто не знають, як отримати доступ до спеціалізованих послуг у подібних ситуаціях», – йдеться у повідомленні.

Саме тому Фондом ООН у галузі народонаселення було прийнято рішення створити безпечні простори для жінок та дівчат.

Зазначається, що «в межах таких просторів, у винятково жіночому колективі, буде змога займатися рекреаційними активностями, спрямованими на відновлення ресурсу, проводити дозвілля, а також отримати інформаційну підтримку щодо послуг і сервісів, пов’язаних з протидією гендерно зумовленому насильству».

«Я завжди вчу своїх дітей, що потрібно використовувати кожну можливість, потрібно вчитися. Ми завжди повинні рухатися тільки вперед, навіть якщо не завжди усе вдається», — каже мати-героїня, заступниця директорки зі спортивно-масової роботи міського спортивно-культурного центру Людмила Дорожинська.

«Ми безмежно вдячні Житомиру, що у нас є можливість тут відкрити центр і працювати. Цей простір саме для того, щоб підняти рівень знань і можливостей, відкрити потенціал, про який раніше жінки навіть не здогадувались», — зазначає національна координаторка Проєкту «Вільна»Оксана Нечитайло.

«Наша місія — доторкнутися до нашого слов’янського генетичного коду, допомогти вибудувати життєстійкості», — пояснює координаторка Проєкту «Вільна» Дар’я Шапошник-Домінська.

У «Вільній»:

• усі активності модеруються професійними тренерками та майстринями та є безоплатними;

• ви можете отримати індивідуальну психологічну та соціальну допомогу;

• це місце для відпочинку діток;

• тут завжди є світло та Інтернет.

Працює «Вільна» з 11:00 до 20:00, з Ср. по Нд. Знаходиться простір за адресою: вул. Київська, 19/2.

Для уточнення графіку, попереднього запису та за додатковою інформацією можна звертатися за телефоном: 098-440-12-72.

Проєкт реалізується за ініціативи ГО «Інноваційні соціальні рішення» в межах гуманітарного реагування UNFPA за підтримки USAID.

Нагадаємо, у 2019 році Житомир.info повідомляв, що майже 15 років у Житомирі працює обласний центр соціально-психологічної допомоги. Працівники центру роз’яснювали: тут перебувають жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: жінка дівчина соціальна допомога психологічна допомога простір для жінок безпечний простір  
Матеріали по темі