Влада

В Уряді хочуть, щоб процес проходження військово-лікарських комісій став людиноорієнтованим та автоматизованим

26 February 2023, 10:02

Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 25 лютого відбулася нарада щодо оптимізації процесів військово-лікарської експертизи.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

«Довідки мають «ходити» за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій», - підкреслив очільник Уряду.

Під час наради експертна група спільно з Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством цифрової трансформації та Міністерством у справах ветеранів представила свої напрацювання для розв’язання проблем у цій сфері. Основна мета – автоматизація та диджиталізація всіх процесів.

«Військові мають отримати належний та швидкий сервіс з відповідним рівнем обслуговування та поваги», - наголосив прем’єр-міністр.

Окремо учасники наради приділили увагу отриманню довідки про обставини поранення з військової частини. Очільник Уряду дав завдання відповідальним міністерствам напрацювати зміни, які зроблять цю послугу в цифровому форматі. Також прем’єр-міністр доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого «військового ЦНАПу».

Денис Шмигаль підкреслив, що процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарської, але й медико-соціальної експертної комісії.

На нараді були присутні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська, командувач Медичних сил Збройних Сил України Тетяна Остащенко, представники Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, народні депутати.

Нагадаємо, 6 лютого Житомирський обласний ТЦК та СП роз’яснював, що медкомісію проходять всі, у кого немає права на відстрочку з інших, окрім стану здоров'я, причин.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2023 року начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач повідомив, що військовозобов’язані, яких військово-лікарняними комісіями (ВЛК) визнано обмежено придатними до служби за станом здоров’я, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не у бойових частинах, а у військових частинах забезпечення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ військовий ВЛК МСЕК 
Матеріали по темі