Влада

Обласна рада хоче передати мисливському товариству з Житомира 8 тис. га угідь на півночі області, ОВА не заперечує

7 March 2023, 13:35

Житомирська обласна рада збирається надати у користування Житомирській обласній громадській організації «Мисливське товариство Корсар Ком» на 25 років мисливські угіддя площею 8008,6 га на території Базарського лісництва та Кліщівського лісництва Коростенського району.

Відповідний проєкт рішення сесії 6 березня оприлюднений на сайті облради. Зазначається, що ОВА погодила це рішення 10 січня 2023 року.

«Розглянувши подання Державного агентства лісових ресурсів України від 15.12.2022 № 03-11/6965-22, від 17.01.2023 № 03-11/265-23, погодження Житомирської обласної військової адміністрації від 10.01.2023 № 187/2-22/17, клопотання Житомирської обласної громадської організації «МИСЛИВСЬКЕ ТОВАРИСТВО КОРСАР КОМ» від 21.02.2023 №38/9, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів обласна рада вирішила:

1. Припинити право користування мисливськими угіддями державному підприємству «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» площею 2802,0 га у зв’язку з добровільною відмовою від користування.

2. Додатково надати у користування мисливські угіддя Житомирській обласній громадській організації «МИСЛИВСЬКЕ ТОВАРИСТВО КОРСАР КОМ» площею 8008,6 га на території Базарського лісництва (кв.23-96, 104-185,213-215) та Кліщівського лісництва (кв. 156-158, 170, 172-175,180) Коростенського району Житомирської області, терміном 25 років», - йдеться у проєкті рішення.

Зазначене мисливське товариство зареєстроване в Житомирі в лютому 2008 року, має чотирьох засновників: житомиряни Білецький Микола Миколайович, Боровков Андрій Борисович, Олійник Віктор Миколайович і прописаний в селі Голубієвка Народицького району Єрофєєв Артем Миколайович.

Зауважимо, що кілька років тому мисливське товариство «Корсар Ком» судилося з депутатом Народицької селищної ради з приводу «визнання поширеної інформації недостовірною та такою, що не відповідає дійсності і принижує ділову репутацію».

«Відповідач, маючи статус депутата місцевої ради, у своєму зверненні до Народицького селищного голови звинуватив позивача у здійсненні ним незаконної господарської діяльності, самовільному захопленні земель у населених пунктах Народицького району Житомирської області та самовільному будівництві об`єктів інфраструктури для впровадження лісопереробної діяльності. Даним зверненням відповідач просив Народицького селищного голову направити відповідні запити в правоохоронні органи для здійснення ними перевірок по вказаних фактах. В подальшому Народицьким селищним головою були направленні зазначені запити до відповідних правоохоронних органів, і в результаті проведених перевірок факти, викладені у депутатському зверненні, не підтвердились. А тому, поширена відповідачем у такий спосіб інформація про незаконність господарської діяльності позивачем, не відповідає дійсності, є недостовірною та є такою, що принижує ділову репутацію Житомирської обласної громадської організації «Мисливське товариство КОРСАР КОМ», - йдеться в матеріалах суду.

Водночас депутат пояснював, що неодноразово надсилав депутатські запити та звернення до Народицької селищної ради та правоохоронних органів щодо правомірності ведення господарської діяльності та самовільного будівництва об`єктів інфраструктури в с.Голубієвичі Народицького району Житомирської області Житомирською обласною громадською організацією «Мисливське товариство КОРСАР КОМ», однак як вважає отримував у відповідь від цих державних органів формальні листи-відписки.

«Ніякої недостовірної інформації відносно Житомирської обласної громадської організації «Мисливське товариство КОРСАР КОМ» не поширював. Вказує, що йому достовірно відомо про факти будування Житомирською обласною громадською організацією «Мисливське товариство КОРСАР КОМ» об`єктів інфраструктури в с.Голубієвичі Народицького району Житомирської області», - зазначається в матеріалах суду.

Народицький районний суд рішенням від 20 листопада 2020 року позов мисливського товариства задовольнив.

«Визнати поширену ОСОБА_3 інформацію, викладену ним у зверненні до Народицького селищного голови Леончука А.О. від 10.09.2019 року, а саме «ГО МТ «Корсар-Ком» здійснює свою господарську (лісопереробну) діяльність не законно, самовільно захопили землі в вказаних населених пунктах, самовільно без правовстановлюючих документів та відповідних дозволів здійснили будівництво об`єктів інфраструктури для впровадження лісопереробної діяльності» недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію Житомирської обласної громадської організації «Мисливське товариство КОРСАР КОМ». Зобов`язати ОСОБА_3 спростувати поширену ним недостовірну інформацію», - йдеться у рішенні суду.

Але Житомирський апеляційний суд постановою від 9 лютого 2021 року рішення суду першої інстанції скасував і відмовив «Корсар Ком» у задоволенні позову.

Скріншот з постанови апеляційного суду

Нагадаємо, Житомирська обласна рада попереднього скликання в 2017 році передала в користування на 25 років мисливські угіддя площею 6589,2, га в Коростишівському районі на землях державного підприємства «Коростишівське лісове господарство» громадській організації «Мисливське товариство «Козіївка», співзасновником та керівником якої є Олійник Віктор Миколайович.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2022 року Віктор Олійник розповідав журналістам, як в перші дні повномасштабного російського вторгнення разом з товаришами під обстрілами вивозив зі складів у Житомирській області снаряди до «Стугн», «Корсарів», «Нептунів» та систем залпового вогню «Вільха».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада мисливські угіддя мисливець лісгосп Народичі ГО Олійник 
Матеріали по темі