Здоров'я

За пів року на «гарячу лінію» МОЗ звернулися майже 300 громадян зі скаргами на роботу МСЕК

8 March 2023, 14:53

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) – безоплатне. Це право, яке гарантується державою.

Про це 8 березня повідомляє пресслужба МОЗ.

«За попередні 6 місяців МОЗ отримало чимало скарг щодо роботи цих комісій. Тому зараз ведеться робота над змінами й активно продовжується процес реформування наявної системи проведення медико-соціальної експертизи. Але процес вдосконалення потребує певного часу. Нині ми інформуємо вас про те, як розв’язати те чи інше питання або як захистити свої права та інтереси вже зараз. Зазначимо, що при МОЗ працює контакт-центр, який приймає дзвінки та запити щодо критичних питань, у тому числі тих, які виникають під час проходження медико-соціальної експертизи. Відтак, з вересня минулого року по березень 2023 року на «гарячу лінію» МОЗ звернулося 1215 громадян, з них 283 особи зареєстрували звернення з приводу роботи МСЕК. Зазначимо, що 11 скарг стосувались повідомлення про хабарництво, 4 звернення – фальсифікації документів», - йдеться у повідомленні.

Міністерство охорони здоров’я наголошує, що кожен конкретний запит та скарга буде детально та максимально швидко опрацьовуватися.

Якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії порушують ваші права, інтереси або у вас вимагають гроші за проходження МСЕК, звертайтеся телефоном на «гарячу лінію» МОЗ 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, в лютому міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав повідомляти про факти вимагання грошей під час проходження медико-соціальної експертної комісії. 25 лютого під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо оптимізації процесів військово-лікарської експертизи.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня 2023 року в Житомирі затримали 36-річну юристку з Бердичева, яка пропонувала за грошову винагороду посередництво у визнанні військовослужбовців непридатними до служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МСЕК гаряча лінія МОЗ скарга  
Матеріали по темі