Події

Наловив карасів, щук, сома: у Житомирській області виявили порушника правил рибальства, який завдав збитків на 177 тис. грн

9 March 2023, 12:25

У ніч на 9 березня на річці Гнилоп’ять поблизу села Бистрик Бердичівського району рибоохоронний патруль викрив порушника, який незаконно виловив понад 30 кг риби, завдавши майже 177 тис. грн збитків.

Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

«В ніч на 9 березня Житомирський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на р. Гнилоп’ять поблизу с. Бистрик Бердичівського району Житомирської області. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів забороненим сітним знаряддям лову – сіткою з жилки. Діями порушника було виловлено понад 30 кг водних біоресурсів, а саме: 103 екз. карася сріблястого, 3 щуки, 2 карликового сома та 1 окуня», – йдеться у повідомленні.

Збитки, завдані рибним запасам, склали 176 51 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу, яка здійснила огляд місця події та задокументували порушення, в зв'язку з чим вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Управління: (067) 414-60-74.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні вперше ввели окрему заборону на вилов щуки: вона вступила в дію з 15 лютого 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня 2023 року на річці Тетерів у Житомирському районі екологи встановлено факти незаконного вилову риби. Збитки, завдані довкіллю, складають майже 21 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба річка рибоохоронний патруль  
Матеріали по темі