Події

У Коростишеві в комендантську годину зупинили водія напідпитку та без документів, чоловік спробував відкупитися

20 March 2023, 12:08

У Коростишеві вночі 19 березня нетверезий водій намагався «залагодити проблеми» хабарем.

Про це 20 березня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«19 березня близько 1:40 поліцейські зупинили для з’ясування причини руху у комендантську годину автомобіль ВАЗ-21214. За кермом знаходився 30-річний житель Старосілецької громади. Під час спілкування з водієм інспектори помітили, що чоловік має явні ознаки сп’яніння. До того ж документів щодо реєстрації транспортного засобу та полісу страхування у нього не було.

Правоохоронці запропонували водієві пройти відповідне освідування щодо вживання алкоголю. Результат – 1, 92 проміле. Чоловік вирішив «домовитися», запропонувавши патрульним відкупне. Не зупинило його й те, що поліцейські застерегли порушника від вчинення таких неправомірних дій», - йдеться в повідомленні.

Відтак обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи місцевого відділу поліції.

Відносно водія інспектори склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування…) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. Чоловікові ймовірно доведеться сплатити 17 тисяч гривень штрафу та не сідати за кермо упродовж року.

А от пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі є кримінально караним діянням (ст. 369 КК України). За такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Нагадаємо, 13 березня у Коростенському районі поліцейські зупинили водія DAF за порушення ПДР, виявилося, що чоловік кермував автомобілем напідпитку. Наступного дня він спробував «домовитися» з правоохоронцями і приніс хабар прямо у відділок поліції. Розпочато досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2023 року у Звягелі 22-річна водійка намагалась відкупитися від поліцейських за нетверезе кермування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій хабар комендантська година 
Матеріали по темі