Події

Поліція провела обшук у жителя села неподалік Житомира: знайшла гранати у клітці для кролів, а також мішок з марихуаною

23 March 2023, 12:31

В обійсті жителя села Сінгури, що поблизу Житомира, 22 березня поліцейські провели обшук та вилучили боєприпаси і наркотики. Цікаво, що боєприпаси чоловік зберігав у клітці для кролів.

Про це 23 березня повідомила пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Протиправну діяльність жителя села Сінгурів 22 березня викрили оперативники відділу поліції №1 Житомирського РУП за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури. У домоволодінні чоловіка було проведено санкціонований обшук у рамках відкритого кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

Так, під час слідчих дій на присадибній ділянці, у клітці для кролів, правоохоронці виявили пластикову ємність з боєприпасами: кількома гранатами із запалами та близько півсотнею набоїв різного калібру.

В одному з підсобних приміщень поліцейські знайшли мішок із сухою подрібненою рослинною масою – ймовірно, марихуаною.

За словами власника домоволодіння, виявлене він зберігав для власних потреб.

Нині вилучені речовини та боєприпаси направлені на відповідне експертне дослідження.

Усі обставини правоохоронці з’ясовують у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Попередня кваліфікація іншого правопорушення – ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ.

За вчинені кримінальні правопорушення чоловікові може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2023 року у поліції розповідали, що під час санкціонованого обшуку у домоволодінні 39-річного житомирянина виявили набої, гранату, порохові заряди та заборонені речовини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната запал боєприпас наркотики наркотик марихуана обшук Сінгури  
Матеріали по темі