Події

Житомирянка заради помсти підпалила садибу жительки приміського села

2 April 2023, 10:32

30 березня до поліції надійшло повідомлення про пожежу у приватному обійсті Житомирського району. За висновком фахівців ГУ ДСНС, ймовірною причиною її виникнення став підпал.

Про це 31 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

На місце події виїхали поліцейські відділу №1 Житомирського райуправління.

«Під час першочергового огляду ми з’ясували, що вогнем пошкоджено покрівлю гаража та будівельні матеріали, електроінструменти, інші речі, які знаходились усередині. Також стало зрозумілим, що пожежа розпочалась з дров, складених під однією з його стін – все вказувало на те, що хтось облив їх легкозаймистою сумішшю та підпалив їх. На щастя, полум’я вчасно побачили сусіди, які й забили на сполох», — розповів начальник ВП№1 Станіслав Морозов.

Пожежу вдалося швидко локалізувати й не допустити поширення на сам будинок.

Поліцейські розпочали за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Пошкодження майна) Кримінального кодексу України. У результаті проведених заходів уже через кілька годин вони обґрунтовано запідозрили у причетності до події 60-річну житомирянку. За місцем проживання жінки було проведено невідкладні слідчі дії та у результаті вилучено речові докази.

Поліцейські затримали житомирянку у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вона пояснила, що має неприязні стосунки з власницею обійстя через роботу свого чоловіка і таким чином намагалась помститися.

Відповідно до санкції статті їй може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.

Як повідомляв Житомир.info,1 березня 2023 року в селі Ярославка Вчорайшенської громади Бердичівського району місцевий житель підпалив майно в хаті, де проживає з літньою матір’ю. Окрім того, чоловік схопив ніж та продовжував поводитися агресивно, зокрема, погрожував ним сусідам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС підпал Оліївка  
Матеріали по темі