Місто

Житомирські водії про стан доріг у місті та роз’яснення профільного управління, як довго чекати на покращення

3 April 2023, 17:32

Традиційно навесні люди починають бідкатися на погіршення стану доріг після зими. Зокрема, житомирські водії та водійки нарікають, що проїхатися вулицями міста - цілковитий квест. Мовляв, їдеш з думкою про те, як доїхати до місця призначення без пригод, не залишити колеса у ямі та вберегти свою автівку від не запланованого ремонту.

«Дороги - це жах, жах для водіїв. Ми платимо податки, кожного разу виїжджаємо і боремося не з правилами дорожнього руху, а з ямами, щоб не влетіти. Відповідно, ми порушуємо правила дорожнього руху. Сьогодні їду пів години і побачив п’ять порушень, які трапились з вини цих доріг. Куди діваються гроші з податків, які ми сплачуємо? Потрібно розбиратись, бо діла не буде», - ділиться Сергій.

«Є багато центральних вулиць, на яких дійсно дороги в жахливому стані. Такі вибоїни, що просто неможливо. Я розумію, що після зими це все дуже помітно, зійшов сніг і зійшов асфальт, але хоч на центральних вулицях хотілося б кращого», - розповідає Ірина.

«Дуже багато вулиць, якими їдеш і шкода ходової, їдеш ледь не 10 км/год», - каже Олександр.

«Дороги жахливі і з кожним роком вони стають все гірше. Ми розуміємо, що зараз війна, що зараз наша влада, державна влада, мають залучати гроші до інших проектів, але є водії, які платять податки. Є люди, звичайні пішоходи і не можуть перейти навіть дороги, тому що на самому пішохідному переході яма. Я вже мовчу про ремонт авто, у скільки це обходиться. Вулиця Саєнка суцільна яма, вулиця Київська, Михайла Грушевського, кожна вулиця нашого міста в ямах, де колеса машини залишаються. Нормальна дорога, гарна, від площі до Щорса (ред. вул. Покровська)», - зауважує Інна.

«Я б не сказав, що так вже погано, раніше було гірше. Краще ніж за Житомиром, у Житомирі ще не погано», - говорить Ярослав.

«Одним словом - жах. Що біля автовокзалу робиться - це взагалі. Ходову роблю постійно, одне зробив, інше зламалось. Я сам переселенець, з Мелітополя, там такі дороги хороші, що коли приїхав сюди був шокований. Там за три роки зробили дуже хороші дороги, вулиці розширили і не те, що центральні, а всюди. Може десь щось і лишилось, але ж не все одразу робиться, а тут не можуть навіть засипати яму», - нарікає Юрій.

В профільному управлінні міськради не приховують - питань щодо якості доріг у Житомирі вистачає. Втім, запевняють, працюють над їх вирішенням.

«Наразі фахівцями здійснюється обстеження, вимір об’ємів поточного ремонту доріг і тротуарів, формується кошторис з проектантами. Після того, як все буде сформовано, вийдемо на депутатські комісії і будемо все озвучувати. Першочергово роботи будуть виконуватися по ліквідації ямковості на дорогах», - коментує в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Микола Єрмаков.

Попередньо, кажуть в управлінні транспорту, найближчими днями сформують остаточний перелік вулиць міста, які потребують поточного ремонту. І як тільки план ремонту затвердять на депутатських комісіях, чекатимуть на фінансування та гарної погоди для усунення недоліків дорожнього покриття.

Нагадаємо, в Житомирі цього року не планують капітальний ремонт доріг, але вулицю Лятошинського розриють.

Як повідомляв Житомир.info, цього року в Житомирі планують витратити 4 млн грн на оновлення дорожньої розмітки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт водій Єрмаков 
Матеріали по темі