Суспільство

Родичі полонених і зниклих безвісти військовослужбовців усе частіше стають жертвами шахраїв

6 April 2023, 12:29

Почастішали випадки шахрайства стосовно родин полонених і зниклих безвісти військовослужбовців.

Про це 5 квітня повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

«Зловмисники знаходять контакти родичів у соцмережах. За винагороду пропонують начебто інформацію про зниклого безвісти чи полоненого військовослужбовця, передачу медикаментів, одягу, продуктів чи організацію телефонного зв’язку. Часом зловмисники навіть запевняють, що можуть звільнити з полону за чималу винагороду. Та після отримання грошей шахраї зникають. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликає не публікувати в соцмережах і не передавати персональні дані стороннім особам. Варто бути дуже пильними й обачними, аби не стати жертвами шахраїв», - йдеться в повідомленні.

У випадку, якщо ви отримали від невідомих осіб пропозиції «допомоги» за винагороду, потрібно звернутися до Координаційного штабу та Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ. За цими номерами телефонів працюють месенджери Viber, WhatsApp, Telegram:

(067) 650-83-32

(098) 087-36-01

Зауважимо також, що фахівці регіональних представництв Офісу Уповноваженого продовжують приймати запити від людей, близькі яких довгий час не виходять на зв’язок. Кожен випадок зникнення унікальний. Тому координатори проводять особистий прийом громадян, збирають інформацію про зниклих і надають консультації щодо алгоритму дій. Крім того, у регіональних представництвах можна отримати юридичну консультацію і психологічну підтримку.

Пропонуємо вашій увазі контакти регіональних координаторів у центральних регіонах:

Нагадаємо, 17 січня 2023 року журналістам Житомир.info розповіли, куди у Житомирі звертатися рідним зниклих безвісти та чому не можна поширювати інформацію про розшук військових у соцмережах

Про умови інформаційної безпеки читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2022 року у Житомирській області почав працювати офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зниклий безвісти зникнення військовий військовослужбовець полонений Координаційний штаб 
Матеріали по темі