Місто

Житомирянка обурюється «вандалами-комунальниками», які зрізали дерева на кладовищі і пошкодили пам’ятники

15 April 2023, 11:22

Під час зрізання дерев на Польському кладовищі у Житомирі були пошкоджені пам’ятники.

Про це 14 квітня повідомила житомирянка Наталія Шумлянська.

«На польському кладовищі в Житомирі побували комунальники-вандали, в секторі Казимира різали дерева, половина пам’ятників знищена, родичі частини спочилих мабуть ще не знають, руйнування жахливі», - йдеться у дописі.


В коментарях до допису дехто припускає, що дерева повалив буревій, а комунальники їх просто порізали, щоб прибрати. Офіційна інформація від міської ради щодо пошкоджених пам'ятників відсутня.

Зауважимо, що 16 квітня на польському кладовищі будуть проводи і міська рада закликала житомирян впорядкувати могили до провідних тижнів.

«Перша неділя після Великодня – день пам’яті та шани всім померлим. На Корбутівському, Вільському, Вересівському цвинтарях поминальний день цього року відбудеться 23 квітня. На Смолянському кладовищі проводи триватимуть три дні з 23 до 25 квітня. На Польському цвинтарі – 16 квітня. У міській ритуальній службі зазначають, що готуватися до проводів колектив підприємства починає за декілька тижнів. Проводиться ретельне прибирання території, вивозиться сміття, яке накопилося за зиму. Дирекція комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» просить всіх відвідувачів цвинтаря проводити прибирання могил завчасно, в зв’язку з тим, що за два тижні до початку поминальних днів на кладовищі буде працювати великогабаритна техніка, тому в’їзд для особистого транспорту буде закритий. При прибиранні могил прохання сміття виносити у спеціально відведені місця або на центральні алеї і не спалювати безпосередньо між могилами», - йшлося у повідомленні від 3 квітня.

Нагадаємо, Польське кладовище у Житомирі є пам’яткою архітектури, історії та монументального мистецтва.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року у Житомирі на Смолянському військовому кладовищі зрізані комунальниками дерева пошкодили могили солдат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище проводи СККПО пам’ятник Польське кладовище  
Матеріали по темі