Фоторепортаж

Посол Польщі відвідав житомирське кладовище, на благоустрій якого витратили 1 млн грн бюджетних коштів. Фоторепортаж

10 April 2019, 16:59

У річницю Катинського злочину та Смоленської катастрофи 10 квітня у Житомир із візитом прибув посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі. Він ознайомився з «польськими місцями» нашого міста, зокрема, разом з делегацією відвідав польський цвинтар, розташований у західній частині Житомира на пагорбах Кам’янки. Поклав квіти до могил видатних польських діячів, в тому числі до надгробників батька і мачухи Ігнація Падеревського.

У Житомирі посол також відкрив тематичну виставку «Катинський злочин», підготовлену Бюро Національної освіти польського Інституту Національної пам`яті у Любліні, взяв участь в заупокійній месі, відправленій у Кафедральному костьолі св. Софії за жертвами Катинської трагедії і Смоленської катастрофи, та поклав квіти до пам`ятної дошки покійному президенту Польщі Лєху Качинському та пам`ятника святому Яну Павлу II.

У ході візиту Пана посла Бартоша Ціхоцького заплановані зустрічі з керівниками польських організацій Житомирщини у Польському домі, а також із єпископом-емеритом Яном Пурвінським.

Нагадаємо, за інформацією міської ради, польське кладовище було засноване ще в 1801 році і є одним із найстаріших в Україні, його прирівнюють до львівського Личаківського кладовища. Тут поховані видатні діячі польської культури, які зробили внесок в розвиток міста. Польське кладовище у Житомирі є пам’яткою архітектури, історії та монументального мистецтва.

Як повідомляв Житомир.info, проект бюджету участі «Польський цвинтар – історико-культурний музей-заповідник у місті Житомирі» у 2016 році став третім за кількістю голосів та увійшов до 11 проектів, які реалізували за 999 тисяч гривень з міського бюджету. В жовтні 2017 року роботи з реалізації цього проекту бюджету участі ще тривали.

Який вигляд має Лютеранське кладовище в Житомирі, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цвинтар кладовище посол Смоленська катастрофа  
Матеріали по темі