Події

Житель Житомирської області хотів придбати авто через OLX і «подарував» шахраям понад 300 тис. грн

5 May 2023, 12:55

Понад 300 тисяч гривень сплатив житель Тетерівської ТГ за неіснуюче авто: поліцейські шукають «продавця». Оперативники Житомирського райуправління встановлюють причетних до шахрайства, жертвою якого став 46-річний чоловік - він хотів придбати авто з Німеччини. Процес ошуканства був на стільки бездоганним, що у покупця не виникло жодних підозр щодо продавця.

Про це 5 травня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Одна із відомих платформ онлайн-оголошень увійшла в довіру мільйонам споживачів. Від дрібничок до купівлі нерухомості – все можна придбати в один клік і, на жаль, в той же клік стати жертвою ошуканців.

Відтак житель Тетерівської громади втратив 307 000 гривень. Чоловік хотів у зручний спосіб придбати авто, а в результаті залишився без грошей.

«Я вже двічі купував автомобілі на OLX і все було добре, тому я навіть не міг подумати, що можу стати жертвою шахраїв. Посилаючись на попередній досвід, я перевірив документи особи, яка вдавала себе за представника фірми, і, наче, все було в нормі», – розповідає ошуканий чоловік.

Шахрайство було добре сплановане, адже чоловікові телефонували з Німеччини й підбирали автомобіль за його побажанням. Відправляли відео та фото, постійно були на зв’язку. Після усіх домовленостей чоловік відправив гроші: за послуги фірми, автомобіль та розмитнення. А далі все класично – продавець зник.

У кіберполіції зазначають, що дана схема шахрайства, є однією із найпопулярніших – це продаж неіснуючих товарів.

Нині за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для встановлення причетної особи.

Нагадаємо, 24 листопада 2022 року поліція інформувала, що житель Житомирщини, сподіваючись вигідно придбати автомобіль, віддав шахраям майже 200 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2022 року у Житомирській області чоловіки перерахували шахраям понад 340 тис. грн: один купував авто, ще двоє «захищали» рахунки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет купівля автомобіль 
Матеріали по темі