Місто

У Житомирі вирішили меморіальну дошку російському письменнику Купріну перемістити з Хлібної ближче до кладовища

9 May 2023, 10:01

Виконком Житомирської міської ради вирішив перемістити меморіальної дошки російському письменнику Олександру Купріну з вулиці Хлібної на територію КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

Рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 3 травня, проєкт перед розглядом не публікували і під час голосування не обговорювали, а саме рішення оприлюднили на сайті міської ради лише зараз.

«Перемістити (перенести) меморіальної дошки Купріну Олександру Івановичу, що встановлена на фасаді будинку по вул. Хлібній, 15 у м. Житомирі, на територію КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради. Управлінню комунального господарства забезпечити виконання робіт щодо переміщення (перенесення) меморіальної дошки», - йдеться у рішенні виконкому.

Фото з архіву редакції

Зазначається, що підставою для рішення стали рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики і Українського інституту національної пам’яті щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою Росії та СРСР від 1 листопада 2022 року, рекомендації міської комісії з топоніміки.


Нагадаємо, КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» займається утриманням та обслуговуванням міських кладовищ, територія комунального підприємства знаходиться на провулку Козубського, біля Вільського цвинтаря.

Як повідомляв Житомир.info, з центра Житомира 11 листопада 2022 року прибрали пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморіальна дошка виконком Купрін демонтаж Спецкомбінат 
Матеріали по темі