Суспільство

В Житомирській області на трасі М-21 відкрили рух відбудованим мостом через річку Тростяниця

12 May 2023, 20:52

Відкрито рух відбудованим мостом через річку Тростяниця на Житомирщині.

Про це ввечері 12 травня повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Відбудова мосту біля села Топорище є одним із пріоритетних інфраструктурних проєктів Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури на півночі країни. Завдяки його реалізації відновлено повноцінне сполучення однією з ключових доріг області М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Вона сполучає із Житомиром десятки міських і сільських громад, зокрема Овруч та Коростень. Мостом відтепер можуть їхати усі види транспорту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що деякі фінішні роботи на мосту ще проводяться, зокрема планується нанесення розмітка та встановлення всіх потрібних дорожніх знаків.

«Нагадаємо, міст через річку Тростяниця був підірваний навесні 2022 року під час боїв за Житомирщину. Після звільнення області біля споруди влаштували тимчасову переправу. Проте її незначна пропускна здатність та важливість дороги М-21 зумовили потребу в повноцінній відбудові мосту. Це вже другий міст, який відновлено у Житомирській області. Зокрема, наприкінці 2022 року відкрито міст на трасі М-07 Київ – Ковель – Ягодин. Триває капітальний ремонт мосту через річку Дубовець на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп», - інформує Мінінфраструктури.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2023 року тривали роботи з капітального ремонту мосту через річку Тростяниця на трасі М-21, що був зруйнований внаслідок бойових дій у Житомирській області: штучну споруду практично повністю було розібрано, адже пошкодження не дозволяли продовжувати ремонтні роботи. 28 квітня Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області (раніше – САД) попереджала про перекриття рух для всіх видів транспорту на підходах до штучної споруди поблизу села Топорище на автодорозі М-21: обмеження вводилися з 29 квітня до 7 травня, для транспорту діяв об’їзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт міст дорога САД траса М21 
Матеріали по темі