Місто

Учні одного з житомирських ліцеїв влаштували патріотичний флешмоб до Дня вишиванки

18 May 2023, 13:19

18 травня у Всесвітній день вишиванки учні ліцею №5 влаштували патріотичний флешмоб. У вишиванках та з прапорцями діти танцювали та співали. Семикласниця Анастасія розповідає, що всі рухи для флешмобу вигадували самостійно, готувалися декілька тижнів.

«Готувалися довгий час, рухи вигадувати, залучали багато людей, щоб дійсно вийшло щось цікаве. Враховуючи те, що зараз у нашій країні йде війна, дуже важливо підтримувати такі свята, які підтримують українську єдність, нашу Україну», - ділиться учениця ліцею № 5 Анастасія.

Учні молодших класів із задоволенням вчили танець, а підтримати їх прийшли батьки, розповідають у ліцеї.

«На сьогоднішньому святі у нас присутні учні 1-4 класів. У цьому заході бере участь близько 200 дітей. У даному святі не лише флешмоб, а у нас йде діалог поколінь, батьки підтримали акцію і прийшли у вишиванках, щоб підтримати наших дітей. Сьогодні у колі єднання, а це день єднання 18 травня, ми думаємо про те, що все буде Україна. Наша вишиванка, коли ми її одягаємо – це наша душа, щастя, мрія про перемогу», - говорить заступниця директора ліцею № 5 Вікторія Піонтківська.

Мама однієї з учениць розповіла, що в їх родині цінують вишиванку і тому у святковий день з радістю прийшли підтримати донечку.

«Ми прийшли її підтримати та вигуляти наші вишиванки з меншенькою донечкою. Дуже гарне свято вишиванки. Дякую нашим воїнам, нашим хлопцям, які дали нам можливість, щоб вчителі організували таке свято. Будемо сподіватися, що скоро ми всі одягнімо вишиванки з нашими хлопцями, татами, дідусями, братами й будемо святкувати перемогу у вишиванках», - ділиться мама учениці ліцею № 5 Оксана Самчук.

Учні молодших класів поділилися, як почувають себе у вишиванці.

«Я вільна, сильна, гарна», – говорить учениця ліцею № 5 Софія.

«Для мене це означає гарна кофтинка з вишитими квітами», – сказала учениця ліцею № 5 Софія.

«Що ми красиві», - каже учениця ліцею № 5 Марія.

«Що ми українки», - додала учениця ліцею № 5 Вероніка.

Після флешмобу виступали учні старших класів.

Нагадаємо, що 17 травня на Михайлівській житомиряни вишивали логотип міста, планували завершити до Дня вишиванки.

Як повідомляв Житомир.info, до Дня вишиванки в Житомирі 18 травня 2023 року організують акцію з розпису горняток, які потім подарують захисникам у госпіталях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки вишиванка флешмоб учень ліцей школа Піонтківська 
Матеріали по темі