Суспільство

Будівельники та продавці будматеріалів можуть долучатися до єВідновлення й пропонувати послуги. Інструкція

5 June 2023, 12:47

Будівельні магазини та компанії, які надають послуги з ремонтних робіт, можуть стати учасниками державної програми єВідновлення. Щоб долучитися, необхідно подати заяву на порталі Дія.

Про це 5 червня повідомляє пресслужба Мінцифри.

«З травня стартувала державна програма єВідновлення, за якою українці, чиє житло постраждало через бойові дії, можуть отримати кошти на ремонт домівки. Для цього необхідно повідомити про пошкоджене майно в застосунку Дія і подати заяву про отримання фінансової допомоги. За час дії послуги українці подали понад 15,9 тисяч заяв про отримання виплати. Отримані кошти українці можуть витратити лише на відбудову власних домівок. А саме — на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які можна оплатити в компаній, що є учасниками програми», - йдеться в повідомленні.

Долучитися до програми єВідновлення можуть компанії, які ведуть діяльність за такими категоріями та МСС-кодами:

1520 — Генеральні підрядники житлового та торгового будівництва;

5211 — Магазини з будівельними матеріалами та пиломатеріалами;

5231 — Магазини зі склом, фарбою та шпалерами.

Щоб подати заяву:

  • зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія
  • приєднайтеся до послуги єВідновлення як бізнес
  • перевірте відомості про вас, зазначені в профілі в кабінеті на порталі diia.gov.ua
  • виберіть банк, внесіть інформацію про свій Merchant ID, яку необхідно отримати в контакт-центрі свого банку, та підтвердьте, що МСС-код діяльності вашого бізнесу відповідає умовам участі в програмі
  • виберіть тип точки продажу та внесіть інформацію про неї
  • перевірте заяву й підпишіть її за допомогою електронного підпису юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

Це все. Далі можете відстежувати статус заяви в режимі реального часу в кабінеті на порталі Дія. Підтвердження про приєднання до програми надійде на електронну пошту.

Перелік актуальних учасників програми можна буде переглянути на сайті єВідновлення — https://erecovery.diia.gov.ua/

Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Як повідомляв Житомир.info, з 10 травня 2023 року у застосунку «Дія» доступна нова послуга єВідновлення: українці, чиї домівки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву і отримати грошову допомогу на ремонт житла.

Детальніше про єВідновлення, умови участі та обмеження – за посиланням: https://erecovery.diia.gov.ua/

Зауважимо, кошти для компенсації будуть з державного бюджету та від міжнародних донорів, як їх отримати 21 квітня інформувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

З понеділка, 22 травня 2023 року, у Житомирській міській раді запрацювала комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені обʼєкти нерухомого майна внаслідок ворожих атак.

А 31 травня 2023 року на сайті Мінвідновлення інформували, що Кабмін України затвердив порядок подачі документів за державною грошовою допомогою на здійснення поточних ремонтів. Для її отримання відтепер можна не тільки використовувати Портал Дія, але й звертатися до Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), до органів соціального захисту та нотаріусів. Паперова форма надання документів буде діяти паралельно із подачею заяв на Порталі Дія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення житло компенсація Дія 
Матеріали по темі