Фоторепортаж

Чисте узбережжя, охайний туалет і таблички про заборону купатися: житомирський гідропарк на початку сезону. Фоторепортаж

5 June 2023, 14:16

Попри робочий понеділок, зранку 5 червня у житомирському гідропарку досить багато людей. Переважна більшість з них відпочиває у затінку на лавках, але й на самому пляжі досить багато охочих позасмагати.

За нашими спостереженнями, пісок та узбережжя пляжу нині чисті. Лише там, звідки нещодавно пішли люди, можна побачити недопалки у піску. У переодягальнях теж чисто. Крани на душових працюють, а ті, що вийшли з ладу, ремонтують працівники КП «Парк».

Туалет біля «колеса огляду» працює, і він не тільки безкоштовний, але й чистий.

На роздягальнях у парку розвішені таблички про заборону купатися, проте поодинокі містяни все ж заходять у воду, щоб зробити селфі або помочити ноги.

«Згідно з попередніми аналізами, купатися не бажано. Чекаємо результати “свіжих” аналізів. Допоки результати чекаємо – купатися не бажано. Ми розвісили таблички-попередження “Купатися заборонено”, проте звісно, що фізично ми заборонити нікому не можемо, можемо тільки рекомендувати. Ми проводили дискування, тобто спушування піску. На пляжах можна позасмагати, пограти у волейбол, займатися спортом: ми встановили роздягальні та підключили душові, щоб люди могли змити піт. Човнова станція поки не працюватиме. Працюють всі атракціони, крім оглядового колеса. Щоранку прибирається узбережжя. На жаль, ми маємо пам’ятати про те, що у гідропарку відсутні укриття та сховища, і кожен має самостійно вирішувати, чи йти туди, чи ні», – розповів директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Також керівник комунального підприємства наголошує на тому, що заїзд на територію гідропарку дозволений лише спецтранспорту, на приватних авто заїжджати у пішохідну зону заборонено, порушників відстежує і штрафує поліція.

Яким був гідропарк напередодні сезону 2022, можна подивитися тут.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня 2023 року Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб інформував, що вода на пляжах у Житомирі та у містах Звягель і Коростень не відповідає нормам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк КП "Парк" пляж  
Матеріали по темі