Місто

Мер відзвітував про результати рейдів по укриттях у Житомирі та нагадав про актуальну мапу сховищ

5 June 2023, 18:27

Житомирська міська рада вже отримала понад 200 скарг щодо укриттів у місті. Рейдові бригади встигли об’їхали чверть адрес. Рейди тривають.

Про це 5 червня повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«З пʼятниці і на вихідних працювали рейдові бригади по укриттях міста. Через телеграмканал ЖМР нам надійшло понад 200 скарг. Чверть адрес вже об’їхали, рейди продовжуються. Теми звернень людей схожі. Укриття – зачинене; укриття не облаштоване; укриття безпосередньо в будинку немає. І так далі», – йдеться у дописі

Мер зазначає, що сьогодні зустрічався з головами ОСББ та управляючих компаній, аби знову проговорити важливі моменти.

Основні моменти, на які міський голова звертає увагу:

• Є укриття безпосередньо в будинку чи ні, на дошці оголошень біля під’їзду ОБОВʼЯЗКОВО має бути вказано як мінімум дві адреси найближчого укриття!

«Ми вже роздавали по будинках такі таблички на початку повномасштабної. Зараз, за результатами перевірок, вони або відсутні, або в них не вписані адреси найближчих укриттів. Продовжуємо видавати таблички, і велике прохання вписувати туди адреси!», – наголошує мер.

• Доступність.

«Якщо укриття зачинене, тут зрозуміти можна, бо люди вкладали кошти, підтримують там порядок та зберігають щось. АЛЕ! Як тільки починається тривога, укриття повинно бути відкритим! Ключ – у відповідального/старшого по будинку. Це добре. Але людини може не бути на місці на час тривоги. Тому тут важливо, аби ключ мали й інші мешканці. Або ж знали, де його можна взяти (у підʼїзді і т.д)», – акцентує Сергій Сухомлин.

Він також зазначає, що зараз пропрацьовується варіант дистанційного відкриття дверей до укриттів міста.

«Це будуть магнітні датчики, які дистанційно відкриватимуться МІЦ (міським інформаційним центром) одночасно з сигналом тривоги, через модулі gsm», – пояснює міський голова.

Мер зауважує: важливо розуміти, що всього у нас на обліку 741 укриття. Аби налагодити таку систему в кожному, потрібен час. Але у подальшому онлайн можна буде контролювати, яке укриття вже відкрили, а яке ні.

Мапа укриттів міста тут: https://www.google.com/mymaps/viewer...

• Стан укриття

Мешканці будинку, управляюча компанія можуть прибрати в укритті.

«Щодо ремонту. На сесії виділятимемо кошти на ремонт за умовами співфінансування. Завтра збираємо позачергову сесію. Тому після розкажу детальніше», – анонсує міський голова.

• Укриття в школах та поліклініках

В школах, де є укриття – двері до укриттів відкриватимуть у тривогу (і вдень, і вночі). Так само й з поліклініками, де є укриття. Це поліклініки на Святослава Ріхтера 2, 23 та на Лесі Українки, 16.

«Якщо найближчим часом УК чи ОСББ зволікатимуть, пишіть. Майданчик для ваших звернень тут: https://t.me/zhtmr/8384. Всім скептикам, які кажуть, що звернення не опрацьовуємо: все читаємо, все систематизуємо і працюємо над вирішенням», – запевняє мер.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 червня 2023 року в Житомирі рейдові бригади почали перевіряти стан укриттів. Зокрема, оглянули найпростіше сховище у будинку № 103В по вулиці Грушевського, адже місцеві мешканці скаржилися, що не змогли потрапити в укриття під час повітряної тривоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття сховище рейд  
Матеріали по темі