Події

За фактом ракетного удару по житловому масиву Звягеля розпочате кримінальне провадження

9 June 2023, 16:48

У Житомирській області за фактом ракетного обстрілу російськими військовими житлових будинків у Звягелі, що призвело до загибелі людини, розпочате кримінальне провадження.

Про це 9 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, що призвело до загибелі людини (ч. 2 ст. 438 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у ніч на 9 червня цього року, близько 03.25 хв., збройні сили російської федерації здійснили ракетний удар по житловому масиву міста Звягеля.

«Унаслідок ворожого обстрілу літня жінка загинула, є травмовані мирні жителі, яких з тяжкими пораненнями доставлено до лікарні для надання медичної допомоги. За попередніми даними, шість житлових будинків повністю зруйновано, майже 60 – пошкоджено. Остаточний обсяг руйнувань встановлюється», – зазначають у прокуратурі.

На місці події працює слідчо-оперативна група у складі прокурорів, співробітників УСБУ в області, поліції, пожежників та вибухотехніків.

Нагадаємо, зранку 9 червня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що вночі над Звягелем збили ворожу ракету, було відомо, що через падіння уламків 1 особа загинула, троє травмовані. Кілька будинків повністю зруйновані, десятки зазнали пошкоджень. На місці обстрілу виникло загоряння. О 04:46 рятувальники ліквідували пожежу.

Згодом у поліції проінформували, що внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинула 70-річна жінка, ще одна пенсіонерка госпіталізована.

В обідню пору цього ж дня голова Звягельської РДА Іван Туровський уточнив, що пошкоджено близько 60 будинків, 6 – зруйновано.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель обстріл ракетний обстріл ракета тривога уламок руйнування прокуратура  
Матеріали по темі