Події

У передмісті Житомира виявили «домашню лабораторію» з виробництва психотропу, вартість вилученого товару – близько 1 млн грн

20 June 2023, 16:59

У селі Тетерівка Житомирського району поліцейські виявили лабораторію з виробництва психотропу. У «власника» вилучили «товар» вартістю близько мільйона гривень.

Про це 20 червня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Незаконну діяльність 41-річного жителя с. Тетерівки припинили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю області разом з колегами місцевого відділу поліції. З його обійстя вилучили спеціальне обладнання, хімічні реагенти та значну кількість вже синтезованої речовини. Вартість готового «товару» за цінами «чорного ринку» складає близько мільйона гривень», – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування було встановлено, що «домашню лабораторію» чоловік організував наприкінці лютого 2023 року. Маючи хімічну формулу психотропної речовини та певні знання, він вирішив займатися її виготовленням та збутом. Для цього придбав в Інтернет-мережі лабораторний посуд, хімічні реагенти та складові, а також інші предмети побутового призначення, які використовував під час виробництва.

Серед вилученого під час санкціонованого обшуку у березні 2023 року – обладнання з нашаруваннями готової речовини, а також кілька полімерних бутлів з рідиною. За висновками експертів, чоловік дійсно синтезував особливо небезпечну речовину «4-ММС (4-метилметкатинон)». А її загальна маса склала майже 0,9 кг.

Тож днями слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління під процесуальним керівництвом окружної прокуратури оголосили чоловікові про підозру у незаконному виготовленні та зберіганні психотропних речовин в особливо великих розмірах з метою збуту (ч. 3 ст. 307 КК), придбанні та зберіганні обладнання, призначеного для таких речовин (ч. 3 ст. 313 КК) та організації та утриманні місця для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 1 ст. 317 КК).

Відповідно до чинного законодавства підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня 2023 року департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України інформував про викриття потужного наркоугруповання: кілька чоловіків із Хмельниччини заробляли щомісяця 2 мільйони гривень на збуті психотропів. Нарколабораторію обладнали у занедбаному селі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик психотроп нарколабораторія Тетерівка  
Матеріали по темі