Суспільство

П’яту річницю відзначила бригада ТрО Житомирщини, бійці якої охороняють кордон з білоруссю та стримують ворога на сході

28 June 2023, 10:02

У Коростені 28 червня вітали військовослужбовців 115-ї окремої бригади територіальної оборони України з п’ятою річницею створення.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«115 бригада стала справжньою бойовою частиною українського війська – хлопці та дівчата несуть службу на кордоні з білоруссю і саме вони є одним з важливих чинників того, що ворог не наважується атакувати Україну з цього напрямку. Один з батальйонів бригади зараз бере безпосередню участь у звільнені від окупантів Сходу України. Воїни з Житомирщини щодня проявляють героїзм та, ризикуючи життям, здобувають унікальний бойовий досвід», - йдеться у повідомленні.

Вітали бригаду з п’ятиріччям начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, представники військового командування різних рівнів, керівництво Коростенського району та міста Коростень.

На Facebook-сторінці 115-ї бригади ТрО зазначається, що з2018 року на базі бригади неодноразово проводились збори резервістів, що дало змогу підгодовувати значну кількість особового складу до протидії майбутньому повномасштабному вторгненню російської федерації.

«З початком війни 24 лютого 2022 року до підрозділів бригади масово пішли мешканці Житомира і області. За декілька днів до лав бригади було зараховано понад три тисячі чоловік. Навіть не завершивши формування, підрозділи бригади приступали до виконання бойових завдань. В березні 2022 року підрозділи бригади вийшли на північний рубіж житомирської області і спільно з підрозділами десантно-штурмових військ, та державної прикордонної служби України зупинили просування ворожих військ та створили умови для їх відходу з території області. 30 вересня минулого року відбулась найзнаменніша подія в житті частини. Бригаді, в числі перших серед бригад ТрО, був вручений Бойовий Прапор. Сьогодні підрозділи бригади продовжують виконувати бойові завдання на кордоні з білоруссю, щоденно вдосконалюють вміння та навички з вогневої, тактичної, медичної підготовки, нарощують оборонні позиції та мінно-вибухові загородження. Саме зараз 139 окремий батальйон виконує бойове завдання на сході нашої країни, у важких боях стримує ворога на Куп’янському напрямку», - зазначається у повідомленні.

За самовідданість та зразкову службу відомчими нагородами, вогнепальною зброєю було нагороджено 425 військовослужбовців. На превеликій жаль є в бригаді бойові втрати, всього за час ведення бойових дій загинуло 22 захисники.

Нагадаємо, на початку жовтня 2022 року Генеральний штаб ЗСУ інформував про вручення п’ятьом бригадам територіальної оборони бойових прапорів, серед них була і 115-а окрема Житомирська бригада Сил територіальної оборони ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, в обласному бюджеті передбачали виділення у 2022 році 3 млн грн для забезпечення діяльності 115-ї окремої бригади територіальної оборони у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 115 бригада ТрО  
Матеріали по темі