Місто

Патріотична руханка, вікторина та обереги для захисників – у житомирському ліцеї № 25 відзначали День Конституції

28 June 2023, 13:21

До Дня Конституції України у Житомирському ліцеї №25 влаштували патріотичну руханку, участь у якій взяли близько півтори сотні учнів.

«Під час руханок діти змогли відчути всю силу й емоції нашого українського народу, бажання бути гідними громадянами нашої держави», – розповідає заступниця директора Житомирського міського ліцею № 25 Оксана Миронова.


Діти у вишиванках та з жовто-блакитними стрічками у руках танцювали під сучасні українські хіти та вправлялися у вікторині зі знання історії виникнення державного свята.

«Конституція – це такий закон, який висунули у 1996 році», – відповідає учень ліцею Єлисей.

«Це такий закон, який мають виконувати всі українці», – додає учениця Вікторія.

«Україна єдина, неподільна, правова держава, де кожен знає свої права і обов’язки», – коментує заступниця директора ліцею Оксана Миронова.

Разом із тим, з нагоди свята учні вирішили іще й підтримати військових, які нині перебувають на лікуванні. Для них ліцеїсти підготували символічні подарунки – обереги.

«Сувенір і листівочка. Ми їх передаємо нашим військовим, які зараз лежать на лікуванні. Я дуже дякую всім військовим, які нас зараз захищають. Дякую за мирне небо, за життя», – каже ліцеїстка Вікторія.

«Бажаю військовим, щоб швидше війна закінчилась і вони повернулися до своєї домівки», – зичить Артем.

«Щоб вони швидше одужували, лікувалися і поверталися до своїх матусь, татусів, сім’ї і дітей», – бажає Єлисей.

«Я бажаю усім військовим щастя, щоб вони вилікувались і всі травми загоїлись. Слава Україні!», – звертається до бійців учениця Маргарита.

«Важливо, що діти сьогодні розуміють, як цінно для наших бійців, котрі знаходяться на лікуванні, їхні слова, обереги. Вони їх кладуть у кишеньку, і це для них символ підтримки, ми сьогодні за перемогу, і перемога буде за нами», – підсумовує заступниця директора Житомирського міського ліцею №25 Оксана Миронова.

Нагадаємо, до Дня Конституції у Житомирі відкрили виставку цифрового мистецтва. Фоторепортаж дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році 26-річчя Конституції України відзначали без містян, урочистостей, а під звук сирен повітряної тривоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Конституції ліцей ліцей №25  
Матеріали по темі