Суспільство

Фахівці назвали річки, озера і кар’єри в Житомирській області, де якість води не відповідає нормам для купання

30 June 2023, 09:41

У Житомирській області фахівці перевірили якість води у місцях масового відпочинку та купання. Для цього у червні відібрали проби води з водойм у 40 зонах, виявилося, що у більшості з них вода не відповідає санітарним нормам для купання.

Про це 29 червня повідомила Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

«Якою є якість води у місцях масового відпочинку на Житомирщині в червні? Наші фахівці з’ясували це, визначивши 40 точок відбору й взявши там проби води у водоймах. Вода відповідає нормі:
Пулини (кар’єр цегельного заводу), Хорошів, Коростишів (район Заріччя), Радомишль, Іршанськ, Лугини, Малин, Гамарня, Овруч, Народичі.
Вода НЕ відповідає нормі:
Сонячне, Слобода-Селець, Житомир, Романів, Миропіль, Черняхів, Пулини (став цегельного заводу), Ясна Поляна, Квітневе, Чуднів, Любар, Коростишів (район парку), Брусилів, Звягель, Баранівка, Першотравенськ, Ємільчине, Коростень, Олевськ, Бердичів, Андрушівка, Ружин», – йдеться у повідомленні.

На сайті обласного центру контролю та профілактики хвороб надали більш детальну інформацію щодо якості води у водоймах. Так, скажімо у кар’єрах в приміському селі Слобода-Селець та в мікрорайоні Польова вода не відповідає нормам, зокрема, за вмістом кишкової палички. Неякісна вода і в Соколовському кар’єрі на Богунії та в озері Мельком у Сонячному.

Детальніше – у таблиці:







Як повідомляв Житомир.info, відповідно до інформації обласного центру контролю та профілактики хвороб станом на 2 червня 2023 року, вода на пляжах у Житомирі та у містах Звягель і Коростень не відповідає нормам. Зокрема, вода на пляжах у Житомирі (дорослому і дитячому) «не склала іспит» за вмістом кисню, а в Коростені зафіксували перевищення вмісту кишкової палички (індекс ЛКП – 24 000 в 1 дм3, норма – не більше 5000 в 1 дм3). Приблизно такі ж показники були і станом на 23 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода кишкова паличка  
Матеріали по темі