Місто

Мер знову зібрав людей для обговорення реконструкції житомирського гідропарку

4 July 2023, 10:34

Мер Житомира Сергій Сухомлин провів чергову зустріч для обговорення концепції реконструкції гідропарку.

Про це Сухомлин повідомив вранці 4 липня, очевидно зустріч відбувалася 3 липня.

«Як і обіцяв, зібрав житомирян, представників різних спільнот: спортсменів різних напрямків, екологів, архітекторів… Обговорювали концепцію Гідропарку. Дуже дякую фахівцям із Поліського Національного університету, що також взяли участь. У візуалізації майбутнього Гідропарку максимально вміщено те, що можна запропонувати. Повторюсь: це не проєкт, це лише концепт із пропозиціями. Можна додавати зони, можна прибирати», - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі переглянули відео з концепцією реконструкції (дивіться тут).

«Була жвава дискусія впродовж двох годин. Більшість присутніх чітко висловила позицію, що Гідропарк має бути якомога більше рекреаційною зоною. Зі збереженням природного середовища, з дитячими та спортивними зонами. Більшість, 99% за те, що там не має бути зоопарку. Всіх почув, і це приймається. Звучало також, що ковзанка має бути в Гідропарку, але лише в зимовий період (на літо – замінятись на іншу локацію)», - інформує мер.

Сергій Сухомлин запевнив, що абсолютно всі думки, всі пропозиції та зауваження почуті та зафіксовані і на них обов’язково будуть зважати. Він також анонсував наступний етап – «ширші громадські обговорення».

Нагадаємо, 22 червня мер Житомира презентував проєкт реконструкції гідропарку та розповів, де саме хочуть будувати реабілітаційний центр. Під час зустрічі 24 червня в гідропарку з кількома активістами Сергій Сухомлин розповідав, що житомирян планують запросити на обговорення реконструкції гідропарку. На сесії 29 червня з міського бюджету виділили 3 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції гідропарку, але ПКД будуть замовляти після завершення обговорень.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році міська влада Житомира збиралася провести конкурс на ескізні роботи по реконструкції гідропарку і в 2022 році отримати фінансування з державного бюджету на реалізацію цього проєкту. На «Майстерні міста» 24 червня головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн представила концепцію реконструкції гідропарку. На сесії Житомирської міської ради 17 червня 2021 року в проєкті «Реконструкція території Гідропарку в місті Житомирі з розміщенням об’єктів фізичної культури та спорту (в т.ч. ПКД)» визначили орієнтовний обсяг фінансування: місцевий бюджет, інші джерела – 90 млн грн та виділили з міського бюджету 49,9 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк реконструкція обговорення Сухомлин  
Матеріали по темі