Влада

Житомирській області виділили ще 445,4 млн грн субвенції на реалізацію «критично необхідних для громад проектів»

5 July 2023, 10:08

Під час засідання 4 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення майже 5,3 млрд грн на відновлення в десяти областях.

Про це в своїй промові сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ухвалюємо рішення про виділення майже 5,3 млрд грн на відновлення в десяти областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Чернігівській. За ці кошти будуть реалізовані критично необхідні для громад проекти, що безпосередньо впливають на якість життя людей», - наголосив глава Уряду.

Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України» - повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Скільки отримають області:

Вінницька373,6 млн грн;

Дніпропетровська519,1 млн грн;

Житомирська445,4 млн грн;

Київськамлрд грн;

Кіровоградська244,2 млн грн;

Одеська455,2 млн грн;

Полтавська643,7 млн грн

Сумська82,2 млн грн;

Черкаська98,9 млн грн;

Чернігівська42,9 млн грн.

«Гроші будуть спрямовані на відновлення 109 об’єктів, серед яких заклади освіти, охорони здоров’я, центри надання адміністративних послуг, об’єкти критичної інфраструктури тощо. Зазначимо, фінансова угода між Україною та ЄІБ «Програма з відновлення України» була підписана 9 грудня 2020 року. Відповідно до неї, передбачається залучити 340 мільйонів євро на відновлення соціальної інфраструктури, об’єктів житлово-комунального господарства тощо. Пріоритет надається тим регіонам, які найбільше постраждали внаслідок збройної агресії або ж зазнали найбільшого навантаження через значний притік внутрішньо переміщених осіб», - інформує Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 16 червня Уряд розподілим майже 4,48 мільярда гривень субвенції місцевим бюджетам на відновлення та розвиток інфраструктури, зокрема шкіл, лікарень, житла, об’єктів ЖКГ тощо, Житомирська область отримала 289,4 млн грн субвенції.

Зауважимо, що об’єкти, на які розподіляється субвенція, Кабмін не оприлюднює, переліки проєктів і заходів затверджуються обласними військовими адміністраціями після погодження з Мінінфраструктури.

Як повідомляв Житомир.info, постановою Кабінету міністрів від 16 червня 2023 року Житомирській області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф виділили 830 млн грн на п’ять об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція Мінінфраструктури відбудова ЄІБ 
Матеріали по темі