Події

У Бердичеві через розряд блискавки загорівся житловий будинок: вогонь знищив покрівлю

14 July 2023, 14:16

У Житомирській області протягом доби сталися три пожежі в приватному житловому секторі, одна з яких у Бердичеві через розряд блискавки.

Про це 14 липня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«13 липня о 22:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному піноблочному житловому будинку в м. Бердичів. На місці події бійці ДСНС встановили, що вогнем частково охоплена покрівля житла та існує загроза поширення загоряння всередину оселі. Майже півтори години знадобилося рятувальникам, аби повністю ліквідувати загоряння. Вогнем знищено покрівлю на площі 30 кв. м. Житлові приміщення ушкоджень не зазнали. Попередня причина займання – розряд блискавки. До гасіння залучалося 9 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки», - йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією рятувальників, о 13:13 відділення овруцьких рятувальників залучалися до гасіння пожежі в приватній цегляній господарській будівлі в с. Гаптарі Коростенського району. Там попередньо через дитячі пустощі з вогнем зайнявся дах. Існувала загроза поширення полум’я на розташовані неподалік два житлові будинки. Трохи більше ніж за годину загоряння було ліквідоване. Вогонь встиг знищити покрівлю. Не допущено перекидання пожежі на житлові будинки.

До того ж, в с. Ярунь Звягельського району рятувальники за годину ліквідували загоряння даху теж приватної господарської будівлі та запобігли перекиданню полум’я на приватний житловий будинок.

Під час усіх пожеж загиблих та травмованих немає. Наразі остаточні обставини надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 10 липня упродовж минулої доби по лінії «101» надійшло п'ять повідомлень про виникнення пожеж, чотири з яких у приватному житловому секторі в області та одна в Житомирі в квартирі багатоповерхівки: на Львівській згоріли газова колонка та лічильник: обійшлося без постраждалих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник блискавка Бердичів 
Матеріали по темі