Влада

Коштів у місцевих бюджетах достатньо, аби підтримувати комунальні підприємства та не підвищувати тарифи, - Шмигаль

14 July 2023, 18:00

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що коштів у місцевих бюджетах достатньо, аби підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати зараз тарифи.

Про ці він сказав у промові під час засідання Кабінету міністрів 14 липня 2023 року.

«За I півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло майже 218 млрд грн. Це на 42,5 млрд грн більше, ніж минулого року. Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ склали вже 170 млрд грн. Тобто, коштів на місцях достатньо, зокрема для того, аби підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати зараз тарифи», - сказав глава Уряду.

Нагадаємо, 29 червня цього року НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення тарифів на воду, зокрема, у Житомирі тарифи на водопостачання та водовідведення з 1 липня мали зрости більш ніж на 50%. 1 липня у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський назвав рішення про підняття тарифів ганебним, розкритикував рішення НКРЕКП і прем’єр-міністр Денис Шмигаль та дав відповідні доручення щодо проведення додаткових консультацій із Нацкомісією.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час позачергового засідання 3 липня скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Як повідомляв Житомир.info, за I півріччя 2023 року Житомирська область входить до трійки областей з найбільшим приростом доходів загального фонду місцевих бюджетів (+45,7%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ Шмигаль бюджет тариф  
Матеріали по темі