Події

У трьох жителів Житомирської області поліцейські вилучили боєприпаси та зброю

17 July 2023, 14:19

Після санкціонованих обшуків поліцейські вилучили зброю та боєприпаси у трьох жителів Житомирщини.

Про це 17 липня повідомив відділ комунікації поліції в Житомирській області.

Днями правоохоронці провели санкціоновані обшуки у приватних домоволодіннях. У результаті вилучили гранати, пістолети, підривачі та набої.

«Оперативники Звягельського райвідділу поліції отримали інформацію про можливе зберігання зброї 51-річним жителем Довбиської громади. Під час обшуку з будинку чоловіка вилучили корпус гранати Ф-1, підривач, набої до кулемету та стартовий пістолет. Усе це господар зберігав у шафі та пояснив, що знайшов такі «трофеї». Малинські поліцейські провели процесуальні заходи в будинку 31-річного жителя Чоповицької громади. Звідти вилучили пістолет калібру 9 мм, попередньо, перероблений зі стартового на бойовий, та кілька набоїв. Наявність таких «сувенірів» чоловік також пояснив знахідкою. Оперативники Бердичівського райвідділу поліції провели обшук у помешканні 59-річного жителя Райгородоцької громади, якого запідозрили у незаконних оборудках з наркотиками. Натомість виявили в його оселі понад півсотні набоїв, підривач та димову шашку», - йдеться у повідомленні.

Усе виявлене направлено на дослідження Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Досудові розслідування проводяться за ознаками кримінальних діянь, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поліцейські застерігають громадян від збереження вдома будь-яких небезпечних предметів, випадково знайдених або отриманих іншим шляхом.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2023 у жителя Житомирської області поліцейські вилучили понад сотню боєприпасів з кількома магазинами до автоматичної зброї з обійстя жителя Житомирського району, а в автівці знайшли гранату.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас пістолет підривач набої 
Матеріали по темі