Фоторепортаж

Нові та старі, поламані і цілі – у якому стані лавки у восьми житомирських скверах. Фоторепортаж

17 July 2023, 15:17

У Житомирі недарма став популярним мем “Краще сквер”, адже якщо прогулятися лише невеликою частиною центру, можна нарахувати цілих 8 скверів. Чи достатньо у цих скверах місць для сидіння перевірила сьогодні наша фотокореспондентка.

Вона пройшлася Соборним сквером, зазирнула у сквери на Замковій горі, біля драмтеатру, біля найбільшого флагштока, два сквери обабіч кінотеатру “Україна”, сквер на початку вулиці Покровської і сквер на перетині Театральної/Великої Бердичівської.

Три з цих скверів, а саме Соборний сквер, сквер на перетині Театральної та Бердичівської і сквер біля флагштока реконструювали кілька років тому. Тут встановлені нові лавки. Їх досить багато, але більша частина з них - на сонці, тож відпочити влітку в обідню пору тут не вдасться. О 13:00 лавки практично порожні, натомість містяни мостяться на краєчки лавок, намагаються сховатися у невеликій тіні. Ті лавки, які знаходяться у тіні повністю, зайняті. Зіпсованих лавок мало - видно, що деякі лавки так сподобалися людям, що ті намагалися відламати собі шматочок, але в цілому лавки майже не розписані та цілі.

У сквері біля драмтеатру три лавки. Видно, що за ними доглядають, ремонтують і фарбують, але люди активно намагаються залишати на них свої автографи, ламати їх.

Сквер на Замковій горі - найбільш затінений сквер у цій частині міста. Хоча тут давно не проводили ремонтів, лавки тут нові та доглянуті. Практично всі вони зайняті. Лише кілька старіших лавок на сонці, біля пам’ятного каменя з роком заснування Житомира стоять порожніми. Видно, що лавки намагалися зламати, проте їх відремонтували. Парапет вздовж скверу люди також активно використовують замість лавок, і розповідають, що хоча у міських скверах і багато лавок, в обідню пору більшість з них знаходиться на сонці, тож доводиться шукати місця відпочинку у затінку.

Сквер ліворуч від кінотеатру “Україна” облаштовано лавками, пофарбованими у білий колір. Усі вони цілі і чисті. Проте вільні - опівдні вони знаходяться під сонцем.

У сквері праворуч від кінотеатру всього три лавки. Опівдні вони всі у затінку, тож досить популярні серед містян, які вийшли відпочити у обідню перерву. Лавки тут старі, але більш-менш цілі.

Сквер по вулиці Покровській, біля лавки “Дівчина - весна” збираються реконструювати - у травні УКБ замовило виконання проектно-вишукувальних робіт по об’єкту «Капітальний ремонт території благоустрою скверу за адресою: м. Житомир, вул. Покровська, 3». Згідно з тендерною документацією, проєктні роботи мали завершитися 4 липня. Поки тендер на ремонтні роботи не оголошували. В обідню пору половина лавок тут на сонці, половина - у затінку. Але людей тут практично немає - лавки у сквері у поганому стані - вони поламані, біля кожної з них ями у асфальтному покритті.

Нагадаємо, цьогоріч у лютому працівники комунального підприємства «Зеленбуд» встановлювали нові лавки на Старому бульварі, а директор КП Олександр Волокіта зазначив, що якщо житомирянам сподобаються такі лавки, то їх встановлять сквері на Замковій горі та на площі Перемоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лавка сквер благоустрій 
Матеріали по темі