Влада

Керівники Житомира та області зустрілися з послом Естонії, який завершує свою місію в Україні

26 July 2023, 12:19

У Житомирі 25 липня відбулася зустріч керівництва громад Житомирщини з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонії в Україні Каймо Кууском з нагоди завершення його місії.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Україна та Естонія – дружні країни. Війна довела, що друзі пізнаються у біді. Від імені естонського народу я дякую українцям за те, що Ви так відважно бороните свою землю. Ми пишаємося вами. Дякую. Я їду з України, але ваша справа – продовжувати всі розпочаті нами спільні проєкти», - зазначив Каймо Кууск.

Секретар міської ради Віктор Клімінський від імені житомирської громади та міського голови подякував за співпрацю.

«Ми відчули Вашу надзвичайну підтримку в умовах воєнного стану. Для Житомира були передані 20 автобусів з автопарку Таллінна, які оновили рухомий склад комунального транспорту міста та забезпечили доїзд жителів міста в умовах, коли через перебої з електропостачанням не міг курсувати електротранспорт. Зараз ми реалізуємо проєкт будівництва дитячого будинку сімейного типу , який повністю фінансуватиме естонська сторона», - сказав Віктор Клімінський.

Пресслужба ОВА інформує, що на зустрічі підбили підсумки співпраці щодо відновлення зруйнованої росіянами інфраструктури на Житомирщині та надання нашій області гуманітарної допомоги.

«Завдяки співпраці з Естонією Житомирщина стала однією з перших областей України, де розпочалася реалізація міжнародних проєктів з відбудови зруйнованої росіянами інфраструктури. Першим проєктом міжнародної програми відновлення Житомирщини стало будівництво нового дитячого садочка в Овручі, відкриття якого відбулося 02 червня 2023 року. Також на завершальному етапі знаходиться будівництво мосту в Малині. Це ще один важливий проєкт реалізований за підтримки та співфінансування естонських друзів. В планах співпраці відбудова шкіл і садочків на Житомирщині. За понад 500 днів війни громади Житомирщини отримали від Уряду Естонії десятки одиниць техніки. Це автомобілі екстреної медичної допомоги, спецтранспорт для пожежників та лісівників, автобуси для освітніх закладів й соціальних установ області», - йдеться у повідомленні.

Пресслужба обласної ради повідомила, що послу Естонії вручили почесну відзнаку.

«Заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма наголосив, що Естонія сумлінно поставилася до домовленостей щодо відбудови Житомирщини та від імені всього депутатського корпусу подякував пану Послу за підтримку та неоціненну допомогу, що отримала область від Уряду Естонії. Також Володимир Ширма вручив Каймо Кууску почесну відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2023 року в Овручі Житомирської області урочисто відкрили новий сучасний дитячий садочок, будівництво якого фінансував Уряд Естонської Республіки. На сесії Житомирської міської ради 6 червня виділили 30 соток землі, на яких Уряду Естонії побудує дитячий будинок сімейного типу і передасть його на баланс міста. Раніше зазначалося, що збудований дитячий будинок сімейного типу буде для родини переселенців з Херсону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Естонія міськрада посол ОВА  
Матеріали по темі