Події

В Житомирській області оголосили підозру рідним братам, в яких було вилучено 18 кг канабісу, амфетамін та бойову гранату

10 August 2023, 10:06

На Житомирщині у збуті амфетаміну та канабісу великими партіями підозрюють злочинне угруповання у складі рідних братів.

Про це 9 серпня повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури злочинному угрупованню у складі чотирьох осіб повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин. Слідство встановило, що підозрювані протягом грудня 2022 - квітня 2023 років налагодили потужну мережу збуту амфетаміну та канабісу. Для цього організатор - один з братів, раніше судимий за тяжкий злочин, орендував дві квартири у Житомирі, де накопичували та фасували для продажу наркотовар. Також як своєрідну «наркобазу» використовували обійстя старшого брата в одному з міст області. Там налагодили увесь цикл виготовлення канабісу – від посіву і вирощування – до сушіння та пакування. Психотропну речовину та наркотичний засіб продавали різними способами: «з рук в руки», поштою. Дотримувалися конспірації, оформляючи поштові відправлення від імені вигаданих осіб. Оплату приймали на свої банківські картки.Під час низки обшуків в орендованих квартирах та за місцями проживання фігурантів вилучено 18 кг канабісу, розфасовану психотропну речовину – амфетамін, більше півсотні рослин коноплі, знаряддя для виготовлення, готівку», - йдеться в повідомленні.

Також в організатора вилучено бойову ручну гранату. Усім співучасникам угруповання повідомлено про підозру за ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропних речовин у великих та особливо великих розмірах, їх незаконний посів і вирощування). Крім цього, організатору злочинної групи – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження з бойовими припасами).

Викрито злочин за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури спільно з Управлінням боротьби з наркозлочинністю в області ДБН Нацполіції України, Управлінням карного розшуку та детективами слідчого управління ГУНП в області, які проводять досудове розслідування.

Нагадаємо, 10 квітня у Житомирі затримали групу наркозбутчиків: поширювали канабіс та амфетамін протягом пів року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик амфетамін канабіс наркотики 
Матеріали по темі