Політика

Верховна рада утворила ТСК для розслідування можливих порушень при здійсненні закупівель під час воєнного стану

10 August 2023, 17:51

Парламент прийняв у цілому проект постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» (реєстр. №9555).

Про це 9 серпня повідомила пресслужба Верховної ради.

«Визначити основним завданням Тимчасової слідчої комісії розслідування можливих порушень законодавства України, у тому числі правопорушень, пов’язаних з корупцією, при здійсненні публічних закупівель (крім закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони) органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами державної форми власності, суб’єктами господарювання державного сектора економіки та іншими замовниками за публічні кошти під час дії воєнного стану», - зазначається у постанові.

До складу ТСК входять 11 народних депутатів, очолює комісію нардеп з фракції «Голос» Володимир Цабаль.

Строк діяльності Тимчасової слідчої комісії – один рік з дня її утворення.

«Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше шестимісячного строку з дня її утворення», - йдеться у постанові.

Нагадаємо, департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА 21 липня, через місяць після підписання, розірвав договір вартістю 70 млн грн на черговий етап реконструкції Центрального стадіону у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2023 року почалася активна кампанія проти витрачання місцевою владою значних коштів на благоустрій, реконструкції і ремонти не першочергових об’єктів, зокрема, 17 липня голова фракції «Слуга народу» у Верховній раді Давид Арахамія заявив, що «усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки, там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР закупівля комісія ТСК тендер 
Матеріали по темі