Політика

Арахамія зробив місцевій владі «останнє попередження» щодо витрачання коштів на барабани, стадіони та бруківку

17 July 2023, 15:28

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що місцева влада має припинити витрачання кошти на закупівлю товарів та послуг, які не є пріоритетними під час війни.

Про це 17 липня Арахамія написав у Telegram.

«Хочу звернутися до очільників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель у нашій державі, незалежно від політичного забарвлення. У суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення вашими діями. Пов'язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель. Усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки, там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, але ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє. Я вже мовчу про сигнали, які ми отримуємо із фронту – наші захисники просто шоковані цими новинами», - йдеться у повідомленні.

Народний депутат зауважив, що в парламенті активно обговорюється ідея обмеження розпорядження бюджетними коштами.

«Зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про «напад на децентралізацію», що «влада атакує місцеве самоврядування» та поширювати інші схожі меседжі. Саме тому я вирішив опублікувати цей пост. Вважайте це останнім попередженням. Якщо ви не зупинитесь, не припините витрачати гроші на предмети не першої необхідності, на те, що аж ніяк не наближає нас до перемоги, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану», - написав голова фракції «Слуга народу».


Зауважимо, що напередодні, ввечері 16 липня журналіст-розслідувач «Української правди» Михайло Ткач оприлюднив у Facebook допис про те, чи може Україна програти війну, одна з причин – «якщо продовжимо вимивати гроші з бюджету десятками мільйонів на стадіони, барабани, бордюри, бігові доріжки та інший антураж мирного часу або закуповувати потрібні речі за завищеною вартістю, ми можемо програти».

«Ми місяць збираємо 30 мільйонів на РЕБи для першої лінії оборони, які захищатимуть життя та техніку, а ділки з Житомира вирішили 70 злити за раз на ремонт стадіону. У нас що Житомир в Європейський союз вступив? Чи виграв право на проведення чемпіонату світу з футболу? І це лише один приклад. 70!!! мільйонів на стадіон - це означає що син або донька не дочекається батька з фронту, тому що у нього не було дрона, щоб прочитати ситуацію. Мати більше не зазирне в очі своєї дитини, тому що евакуаційне авто було одне і неброньоване. Дружина не обійме чоловіка, а чоловік - дружину, тому що не було тепловізора. Одного тепловізора. І так щодня», - пише журналіст УП.

Нагадаємо, департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА 21 червня 2023 року підписав з ТОВ «Артхаус» договір вартість 69,9 млн грн на виконання робіт по реконструкції футбольного поля та благоустрою території центрального стадіону в Житомирі, які мають бути завершені до 20 грудня 2024 року. А до цього, 26 травня, начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав про проєкти, на які хочуть отримати фінансування з Фонду відновлення, серед них – стадіон «Полісся» в Житомирі, який необхідно привести у відповідність до вимог проведення матчів Української Прем’єр-ліги, щоб приймати грандів українського футболу на домашньому стадіоні футбольного клубу «Полісся».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 29 червня 2023 року депутати обговорювали електронну петицію, яка стосується відмови від значних витрат на декоративні ділянки міста: вона набрала необхідну кількість голосів, але цю пропозицію підтримали лише 8 депутатів, а мер Сергій Сухомлин зауважив, що на оборону виділяється у десятки разів більше коштів, аніж на доброустрій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Арахамія закупівля тендер бюджет стадіон Ткач 
Матеріали по темі