Події

У передмісті Житомира двоє молодиків побили й пограбували чоловіка, який намагався їм допомогти владнати конфлікт

14 August 2023, 16:44

12 серпня до поліції звернувся 33–річний житель Станишівської громади із повідомленням про конфлікт на дорозі та пограбування. Подія сталась неподалік с. Скоморохів Станишівської громади.

Про це 14 серпня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирської області.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського райуправління, працівники якої зафіксували всі обставини події. Правоохоронці встановили, що заявник, керуючи власною автівкою, став випадковим свідком бійки між двома молодиками. Він зупинився, зробив зауваження та, після нетривалої суперечки, поїхав далі. Однак невдовзі його наздогнала ВАЗівка та перегородила шлях. З легковика вийшло двоє нетверезих молодиків, серед яких був той, з яким керманич сперечався кілька хвилин тому. Вони кілька разів вдарили водія, мотивуючи покаранням за втручання у чужий конфлікт. Чоловік, сподіваючись на допомогу, побіг у напрямку іншого припаркованого неподалік транспортного засобу. У цей час молодики, на очах у свідка, викрали з його автівки мобільний телефон, магнітолу, барсетку із зарядними пристроями та документами. Окрім цього, вони пошкодили транспортний засіб та забрали з нього номерні знаки. Потерпілий описав поліцейським зовнішність кривдників та вказав автомобіль, на якому вони пересувалися», - йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник відділу поліції №1 Житомирського РУП Станіслав Морозов, уже за кілька годин правоохоронці затримали легковик з ймовірно причетними до події чоловіками у сусідньому селі. Обидва жителі Станишівської громади, 32 та 26 років, вже потрапляли у поле зору поліцейських. Молодший з них вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, старший – є обвинуваченим у пограбуванні. З автомобіля правоохоронці вилучили майно заявника.

Відтак, зважаючи на усі обставини, слідчі поліції затримали чоловіків, їм повідомили про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 186 (Грабіж), ч.2 ст. 296 (Хуліганство), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток…) Кримінального кодексу.

Окрім цього молодшому з них інкримінують спричинення легких тілесних ушкоджень 30-річному місцевому жителю під час бійки, свідком якої став пограбований (ч. 1 ст. 125 КК України). Нині вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Згідно з чинним законодавством за вказані діяння молодикам загрожує від 7 до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2023 року в Коростені Житомирської області 28 квітня стався конфлікт із фізичним насильством між двома жінками та чоловіком.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бійка хуліганство грабіж водій поліція конфлікт 
Матеріали по темі