Місто

«Велика реставрація» повертається: в Житомирі продовжують ремонт театру ляльок вартістю 60 мільйонів

15 August 2023, 12:09

Житомиряни 15 серпня звернули увагу на будівельні матеріали біля лялькового театру на Михайлівській: біля входу – стоси мінеральні плити для утеплення, які за допомогою спецтехніки підіймають на гору.

Працівники кажуть, що це матеріали для утеплення даху будівлі лялькового театру, на якій з 2021 року висить банер «Велика реставрація. Програма президента України».

Нагадаємо, в листопаді 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА замовив розробку проєктної документації до реставраційних робіт будівлі Житомирського академічного обласного театру ляльок на Михайлівській у Житомирі у ТОВ «Астерія+» за 1,3 млн грн.

Тендер на ремонтно-реставраційні роботи в будівлі лялькового театру за 61,1 млн грн оголосили 14 вересня 2021 року, роботи мали бути виконані до грудня 2022 року. На торги подали заявки дві фірми, найменша пропозиція була у житомирського ТОВ «АртХаус» - 59 млн 759,4 тис. грн. 29 жовтня 2021 року з фірмою уклали договір на виконання робіт.

Додатковою угодою від 22 грудня 2022 року строк виконання робіт та термін дії договору продовжили до 1 травня 2023 року, але 1 травня дію договору продовжили до 20 грудня 2023 року.

В оприлюдненому новому календарному плані виконання ремонтно-реставраційних робіт будівлі театру ляльок зазначено, що роботи проводилися в жовтні-грудні 2021 року і мали відновитися з травня 2023 року. Технічне завдання до тендерної документації дивіться тут.

У вересні 2021 року директор Житомирського академічного обласного театру ляльок Сергій Мисечко розповідав про майбутню реставрацію: театр має бути повністю модернізованим під сучасні стандарти для всіх верств населення, буде повністю замінено світло та звук на сучасне, оновлений фасад, полатають дах, який протікає.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомирської області сподівалася за рахунок президентської «Велика реставрація» відремонтувати у Житомирі два театри і два музеї: по цих об’єктах влітку та восени 2021 були оголошені тендери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр ляльок реставрація ремонт реконструкція тендер Михайлівська 
Матеріали по темі