Місто

​В житомирському театрі ляльок розповіли про майбутню реконструкцію та стан будівлі

24 September 2021, 14:44

У Житомирському академічному обласному театрі ляльок проведуть ремонтно-реставраційні роботи: очікувана вартість понад 61 млн грн.

За словами керівника закладу: наразі приміщення театру ляльок не відповідає сучасним стандартам та вже декілька років потребує модернізації, крім того, дах будівні протікає.

«Театр має бути повністю модернізованим під сучасні стандарти для всіх верств населення. Буде повністю замінено світло та звук на сучасне, оновлений фасад. Головна проблема – це наш дах, який також буде зроблений, не буде протікати, створювати проблем для колективу та загрози для глядачів», - говорить директор - художній керівник Житомирського академічного обласного театру ляльок Сергій Мисечко.

Як розповіли в театрі, в планах відновити історичний вигляд фасаду: додадуть ліпнину, а на першому поверсі зроблять великі вікна.

У великій залі замінять глядацькі крісла, оновлять сцену та придбають нове обладнання, зокрема, акустичну систему, студійні мікрофони та прожектори.

«Наразі у нас в глядацькій залі 198 місць, ця кількість буде трохи зменшена, тому що змінюється сама структура зали, бо вона має змінитися, до стандарту театру ляльок. У нас зала більше довга, а має бути трохи ширше, адже форма нашого мистецтва потребує близької відстані від сцени. Тому буде модернізована, кут нахилу буде змінений і залишиться близько 150 місць», - розповідає директор - художній керівник Житомирського академічного обласного театру ляльок Сергій Мисечко.


Також будуть замінені комунікації.

«Все буде замінено на нове: електромережі, водогін, опалення буде зроблено більш економічно вигідним. Крім того, буде система вентиляції повітря», - каже Сергій Мисечко.

В якому форматі буде працювати театр ляльок під час реконструкції, наразі остаточно відповісти не можуть.

«Щонайменше 5 вистав в тиждень, крім того, до нас приходять школи, екскурсії ми проводимо. В середньому за цей місяць було 15 вистав в тиждень. Не знаю, що буде з нами, поки не буду знати, хто у нас підрядник, тоді будемо вести перемовини, в якому режимі будемо працювати. У будь-якому випадку театр буде працювати на гастролях, у нас є така форма роботи й майже 90% ми так і працюємо – це виїзди по області, по Україні. Єдине, що в період реконструкції самої зали, стаціонарних вистав не буде, можливо будемо проводити свої вистави в інших залах», - говорить Сергій Мисечко.

Директор театру ляльок також зазначив, що в останні роки в приміщенні ніяких робіт не проводили, кошти з обласного бюджету виділяли у 2017 році на придбання автобусу.

Зазначимо, що за умовами тендерної документації, ремонтно-реставраційні роботи Житомирського академічного обласного театру ляльок, мають бути виконані до 1 грудня 2022 року.

Нагадаємо, департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації оголосив тендер на ремонтно-реставраційні роботи по будівлі театру ляльок.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА замовив розробку проєктної документації щодо реставраційних робіт будівлі Житомирського академічного обласного театру ляльок, що на Михайлівській у Житомирі, у ТОВ «Астерія+» за 1,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр ляльок сцена реставрація ремонт реконструкція тендер  
Матеріали по темі