Події

У Бердичівському районі викрили чоловіків, які організували бізнес на піску: вилучили понад 1,3 млн грн, кілька тисяч доларів та 7 автівок

16 August 2023, 11:15

У Бердичівському районі поліцейські припинили незаконний видобуток піску: у одного з фігурантів вилучили понад 1,3 млн гривень.

Про це 16 серпня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«На території однієї з місцевих громад приватний підприємець організував видобуток корисних копалин без жодних дозволів. Попередньо встановлено, що 39-річний бердичівлянин, змовившись з посадовою особою громади, запровадив видобуток піску на двох земельних ділянках у Бердичівському районі. Інший, 55-річний чиновник, здійснював контроль над масштабами діяльності. Чоловікові звітували про проведену роботу, надсилаючи фотознімки з місць видобутку. Надалі пісок продавали», - йдеться в повідомленні.


Фото з сайту ГУНП

Зазначається, що 14 серпня правоохоронці задокументували їх протиправну діяльність.

«Слідчі провели низку санкціонованих обшуків на підприємствах, офісах, місцях, де зберігається незаконно видобутий пісок, у транспортних засобах та за місцем проживання фігурантів. У ході проведення слідчих дій вилучено понад 1,3 млн гривень, 28 250 доларів США, 7 вантажних автомобілів та причепи до них, навантажувач, бетонозмішувач, особистий автомобіль одного з фігурантів, мобільні телефони, документацію та понад 2 тисяч м3 піску», - додають у поліції.


Фото з сайту ГУНП

Слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Нині призначено низку експертиз, у тому числі щодо завданої шкоди довкіллю. Триває встановлення інших осіб, що можуть бути причетними до незаконних оборудок.

За таке правопорушення передбачено від 3 до 6 років позбавлення волі.

Оперативний супровід здійснюють працівники УСБУ регіону, а процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.

Нагадаємо, 1 березня у поліції інформували, що на території двох громад Коростенського району троє місцевих жителів (родичів) організували промисловий незаконний видобуток піску, чим завдали шкоди довкіллю на 10 млн грн, чоловікам оголосили про підозри. Зазначалося, що «піщані» бізнесмени, придбавши спецтехніку – самоскиди та екскаватор, – розробили два кар’єри загальною площею понад 6 га, неподалік сіл Хотинівка та Грозине Коростенської територіальної громади. За підрахунками експертів, підозрювані видобули майже 10 тис.м3 піску, який продавали по оголошенню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пісок вантажівка поліція незаконний видобуток піску  
Матеріали по темі