Місто

Після пікету біля Житомирського райвідділу поліції правоохоронці все ж відкрили провадження за заявою волонтера

17 August 2023, 17:20

Вранці 17 серпня відомий житомирський волонтер Олександр Швецов влаштував пікет біля відділу №1 Житомирського райуправління поліції.

Чоловік з плакатом «Мусора покривають депутата» прийшов до райвідділу поліції.

«Стоятиму тут поки не буде відкрито кримінальне провадження», - повідомив Олександр Швецов.

Причиною, за словами Швецова, стали відмови щодо відкриття провадження за його заявами про розголошення персональних даних. В цьому він звинувачує депутата Оліївської сільської ради Анатолія Лисенка. Саме цього депутата Швецов неодноразову публічно звинувачував у різних зловживаннях.

Напередодні, вдень 16 серпня Олександр Швецов оприлюднив допис про те, що в Житомирському райвідділі поліції не хочуть реєструвати кримінальне провадження за заявами про розголошення персональних даних, і особиста зустріч з начальником слідчого відділення Богданом Макарчуком нічого не змінила.

Як стало відомо Житомир.info, справу в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за заявою Олександра Швецова 17 серпня все ж зареєстрували. Про це о 15:30 повідомив сам Швецов, інформацію також підтвердили в Житомирському райвідділі поліції, але порадили звернутися за коментарем до пресслужби ГУНП.

«До відділу поліції №1 Житомирського райуправління звернувся житель Житомирського району із заявою про неправомірні дії, що стосуються збирання та поширення про нього конфіденційної інформації. Відтак поліцейські розпочали відповідну перевірку. Після вивчення наданих заявником відомостей та зібрання інших свідчень, 17 серпня дізнавачами відділу було розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) КК України. Законодавством такі протиправні дії караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває з’ясування всіх обставин», - прокоментували Житомир.info в пресслужбі поліції Житомирської області.

Вранці 18 серпня Олександр Швецов виклав у Fаcebook відеоогляд свого восьмигодинного пікету

Нагадаємо, в лютому цього року за заявою Олександра Швецова поліція почала розслідування справи про виготовлення за бюджетні кошти календарів з портретами депутатів Оліївської сільської ради.

В жовтні 2022 року на Житомир.info, вийшла програма «Діалоги про перемогу» з житомирянином Олександром Швецовим, який воює з 2014 року: спершу на фронті зі зброєю, а потім з протезом на волонтерському фронті.

В травні 2023 року ветеран АТО з Житомира Олександр Швецов разом побратимом із Києва Сергієм Храпком вирішили пройти марафон, щоб зібрати кошти на обладнання для шпиталю, де колись лікувалися: гастроскоп вартістю 3 млн 633 тисячі 420 грн. 15 травня 2023 року ветерани розпочали свій благодійний марафон «Із полум’я зродилися», вони мали пройти назустріч один одному 120 км. Увечері 19 травня Олександр Швецов повідомив, що вони з побратимом завершили шлях між Києвом та Житомиром. Хлопці встановили рекорд України, який зафіксували з назвою «Найбільша кількість кроків, зроблених двома протезованими людьми назустріч один одному». 22 травня збір на гастроскоп для шпиталю був завершений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Швецов поліція пікет райуправління приватне життя особисті дані 
Матеріали по темі